xcounter
#

Польща продемонструвала комплекс ППО і ПРО VSHORAD: перевірені рішення у новому втіленні (відео)

1472
Польща продемонструвала комплекс ППО і ПРО VSHORAD: перевірені рішення у новому втіленні (відео)

Важливим елементом комплексу є 35-мм гармати у нових самохідних варіантах, які взаємодіють з ЗРК Poprad та радіолокаційними станціями

Польська компанія PIT-RADWAR SA, що належить Polska Grupa Zbrojeniowa, опублікувало відео з новою комплексною системою ППО та ПРО ближньої дії VSHORAD.

Це модульна концепція самохідної системи ППО та ПРО, що може масштабуватися та призначена для боротьби з ударними гелікоптерами, безпілотниками, баражуючими боєприпасами та крилатими ракетами.

Читайте також: Польща озброюється власним комплексом ППО малої дальності PILICA: скільки це коштує казні країни

Система може бути оснащена як кінетичними, так і некінетичними засобами ураження польського виробництва.

Цікавою новинкою є два нових варіанти встановлення 35-мм автоматичної гармати – на шасі вантажного автомобіля Jelcz P662D.43 у конфігурації 6x6 (у цій версії забезпечується більша рухливість та зменшується час переходу з похідного положення у бойове), а також на колісному бронетранспортері Rosomak 8x8 (детальної інформації про цю версію та хід роботи не повідомляється).

На відео також демонструється вже відомий ЗРК Poprad, що служить у польських збройних силах. Він має на озброєнні зенітні ракети Grom і Perun (остання здатна вражати цілі на дальностях до 6,5 км і висоті до 4 км).

ЗРК Poprad також представлений у формі інтегрованого комплексу з некінетичною системою, яка складається з засобу РЕБ і невеликого радара стеження. Це рішення було розроблено і представлено Advanced Protection Systems.

Виявлення, супроводження та розпізнавання цілей забезпечують радіолокаційні станції Soła і Bystra, а також пасивні оптикоелектронні системи, встановлені як на самохідних зенітних комплексах, так і у системі управління вогнем WG-35, що розташована на колісній машині Zubr.

Читайте також: ​РФ посилила Чорноморський флот черговим корветом з "Калібрами" та без адекватної ППО