xcounter
#

Одна із країн НАТО раптом вирішила, що третина їхніх танків їм більше не потрібна

18587
ОБТ Ariete італійської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
ОБТ Ariete італійської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Кожна держава-учасниця по-своєму переосмислює досвід боїв під час війни РФ проти України

Армія Італії планує нарешті почати масштабну програму модернізації парку своїх основних танків типу C1 Ariete, розповідає польський портал Defence24. Підрядником робіт виступатиме консорціум в складі компаній Iveco Defense Vehicles та OTO Melara (Società CIO).

Для початку робіт по оновленню цих танків Міноборони Італії уже виділило 848 мільйонів євро на 2022 рік. Модернізація C1 Ariete полягатиме в наступному: на танк поставлять силову установку підвищеної потужності в 1500 к.с. та вдосконалену коробку передач, гусениці стануть ширшими на 20%, протимінний захист днища буде посилено. Також – цей ОБТ має отримати електропривод для обертання башти замість гідравлічного приводу, нові оптикоелектронні прилади спостереження та цифрову систему управління вогнем.

Читайте також: Польща купить одразу тисячу "Чорних пантер", щоб знищувати Т-72 рашистів в Калінінграді та Білорусі
Модернізований танк C1 Ariete, фото з відкритих джерел

Але є один нюанс – таку програму модернізації мають пройти лише 125 із лише 200 наявних в строю італійської армії ОБТ C1 Ariete. Інші 75 танків для збройних сил Італії раптом стали "зайві", їх подальша доля не визначена. А замість гусеничних машин в стрій мають стати додаткові "колісні танки" Centauro 2.

Насправді, оборонне відомство Італії таку програму модернізації своїх C1 Ariete затвердило ще на початку лютого 2022 року. І тут показовим є момент, що італійські військові вирішили не відступати від свого попереднього наміру, навіть зважаючи на досвід боїв війни РФ проти України за участі бронетехніки.

ОБТ Ariete італійської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Очевидно, що кожна країна-учасниця НАТО досвід війни переосмислюватиме по-своєму. Наприклад, армія Італії зробила висновок такий – в умовах реальних боїв більшу вагу має не формальна кількість бронетехніки, а реальні бойові якості бронемашин. При цьому свої панцерники мають бути хоч в чомусь кращі, аніж у ворога.

Читайте також: Німеччина запропонувала Польщі Leopard 1А5 замість обіцяних Leopard 2 - схоже Берлін займався "канібалізмом"