xcounter
#

Northrop Grumman візьме участь у розробці "безпілотного винищувача" для Великої Британії

3541
Майбутній "ведений" буде діяти спільно з такими винищувачами, як F-35
Майбутній "ведений" буде діяти спільно з такими винищувачами, як F-35

"Безпілотний винищувач" стане першою британською безпілотною платформою, що здатна збивати ворожі літаки та виживати проти ракет класу "поверхня-повітря".

Компанія Spirit AeroSystems оголосила членів команди, які візьмуть участь у проєкті британської концепції безпілотного літального апарату Mosquito, також відомого як "безпілотний винищувач" або ж "лояльний ведений".

Так, 27 квітня компанія оголосила, що до команди з розробки Mosquito у рамках британської програми створення легких доступних нових бойових літаків LANCA увійдуть, окрім Spirit Belfast, ще й Northrop Grumman і Intrepid Minds.

Читайте також: У США модернізують MQ-9 Reaper: яким має бути безпілотник, щоб ефективно протистояти РФ та Китаю
Spirit Belfast
Виробничі площі Spirit Belfast

"Використовуючи принципи гнучкого проєктування, складні цифрові застосунки та передові виробничі навички, наша команда доведе доцільність проєкту. Результати можуть призвести до того, що ця революційна можливість буде розгорнута Королівськими ВПС Великобританії для підвищення захисту, живучості та інформаційної переваги екіпажів", – стверджують у Spirit AeroSystems.

Усього на розробку та виробництво прототипа безпілотника, "здатного забезпечити бойову перевагу Королівських ВПС", було виділено 30 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 41 мільйон доларів).

"Спираючись на свій досвід в галузі передових рішень для виробництва композитів, Spirit Belfast адаптує власні технології для виробництва легкого транспортного засобу, здатного здійснювати високошвидкісний політ без екіпажу", – стверджують у Spirit AeroSystems.

Northrop Grumman своєю чергою забезпечить підтримку системного проєктування, а також надасть свої міжнародні технології автономії та управління. Фактично, компанія забезпечить взаємодію людини та машини й спільне управління місією через розподіл пілотованих та безпілотних активів.

Всього на проєкт Міноборони Великобританії виділило близько 41 мільйон доларів

Льотні випробування Mosquito планують провести вже у 2023 році. У перспективі ці безпілотники стануть "лояльними веденими" для винищувачів Typhoon, Tempest та F-35.

Читайте також: Флот США успішно атакував надводну ціль, яку "знайшли" безпілотні платформи