xcounter
#

Як користуватись польським ПЗРК Piorun - детальна інструкція від ЗСУ

Як користуватись польським ПЗРК Piorun - детальна інструкція від ЗСУ
29784

Переносний зенітний ракетний комплекс Piorun (Перун) - один з найновіших польських ПЗРК

Сухопутні війська ЗСУ оприлюднили детальну інструкцію з використання ПЗРК Piorun, яка Польща постачає до України.

Цей переносний зенітний ракетний комплекс є найновішою розробкою польської фірми MESKO та дозволяє знищувати цілі на відстані від 400 до 6500 м, а по висоті від 10 до 4000 м. Ракета має вкрай сучасну головку самонаведення, яка ефективно відсіює теплові пастки.

Читайте також: ЗСУ збили над Черніговом вже як мінімум третій ворожий Су-34

Маємо зазначити, що для Piorun діють загальні рекомендації і щодо інших ПЗРК.

Найефективнішою тактикою використання ПЗРК є засідка. Для цього необхідно організувати постійний моніторинг повітряного простору та ідентифікацію цілей для того, щоб мати 100% гарантію того, що це саме ворог. Про те, як відрізнити рашиські вертольоти - в окремому матеріалі.

Зазвичай, якщо немає інформації від командування, створюються "виносні пости" з осіб, які ведуть постійний огляд повітряного простору та мають зв'язок із розрахунком ПЗРК, який знаходиться у засідці.

Виходячи "на пуск" вже необхідно мати чітке розуміння типу, швидкості та курсу ідентифікованого противника. Бо час, який необхідний для пуску вкрай обмежений.

Зокрема після "наколу" ракета декілька секунд буде виходити "на режим", ще певний час знадобиться для стабільного захоплення цілі.

Також не слід забувати, що строк роботи балона, який охолоджує головку самонаведення ракети - обмежений, тобто робити "накол" необхдіно лише перед пуском.

Нагадуємо, що на відстані до 10 метрів за пусковою неповинно бути інших осіб, що пов'язано зі стартом ракети.

Одразу після пуску, не очікуючи його результату необхідно залишити позицію. Пуск ракети - величезний демаскувальний фактор.

Нагадаємо, що вже готові детальні інструкції майже для всіх протитанкових ракетних комплексів та гранатометів.

Читайте також: США оперативно нададуть Україні військову допомогу на $1 мільярд