xcounter
#

США оперативно нададуть Україні військову допомогу на $1 мільярд

У переліку - додаткові ПТРК Javelin та ПЗРК Stinger
США оперативно нададуть Україні військову допомогу на $1 мільярд
3147

Американське видання Wall Street Journal повідомило, що сьогодні президент США Джо Байден оголосить про нову військову допомогу Україні на 1 мільярд доларів.

У публікації видання Wall Street Journal стверджується, що у середу, 16 березня президент США Джо Байден оголосить про нову військову допомоги уряду України на загальну суму понад 1 мільярд доларів. Також у середу Президент України Володимир Зеленський матиме он-лайн промову у американському Конгресі.

Президент України Володимир Зеленський

Як стверджується у публікації Wall Street Journal у переліку для постачання - озброєння, яке нині найбільше потребує українська армія: протитанкові та протиповітряні системи, включаючи переносні засоби оборони, такі як Javelin та Stinger.

Читайте також: Володимир Зеленський до країн НАТО: Обсяг зброї, який ви даєте нам на тиждень, ми використовуємо за 20 годин

Гроші будуть надходити з пакету у приблизно 13,6 мільярдів доларів, виділених для України в загальному законопроекті про бюджет, який Байден підписав у вівторок.

Пакет, про який Байден оголосить у середу, включає понад 200 мільйонів доларів підтримки, надісланих на вихідних, та ще близько 800 мільйонів доларів нового фінансування. Загалом - понад 1 мільярд доларів.

"Ми швидко рухаємося до подальшого збільшення підтримки хоробрих людей України, які захищають свою країну", – сказав президент Байден у вівторок, не надавши додаткових подробиць. "І завтра я маю ще багато чого сказати про те, що ми робимо для України".

Президент США Джо Байден

Сенатори та члени Палати представників обох партій закликали адміністрацію направити Україні якомога більше військової підтримки. Очікується, що у своєму віртуальному зверненні до Конгресу президент України Зеленський також звернеться за такою підтримкою.

У вівторок пан Зеленський звернувся до канадського парламенту з проханням про запровадження зони, забороненої для польотів, закликавши законодавців зупинити Росію в її спробі знищити Україну. "Це важке становище, але це також дозволило нам побачити, хто наші справжні друзі за останні 20 днів", – наголосив Зеленський.

Чиновники Пентагону та інші посадовці кажуть, що деякі форми підтримки не будуть корисними для українців і загрожують втягуванню США в прямий конфлікт з Росією всередині України. Ці посадовці виступають проти створення зони, забороненої для польотів, вважаючи, що це не зупинить російські крилаті ракети, які запускються з території Росії. Також це може вимагатиме залучення літаків США та Організації Північноатлантичного договору, щоб збивати російські літаки.

Наслідки ударів ворога по українській землі

Пентагон також відмовився підтримати окрему пропозицію про надання польських реактивних винищувачів в Україну через США - з огляду на обмежену тактику застосування літаків в поточних умовах. Пентагон також посилався на логістичні проблеми, пов’язані з ввезенням літаків в Україну, йдеться у публікації Wall Street Journal.

Читайте також: Як користуватися Javelin інструкція від спецпризначенців (відео)