xcounter
#

​Ізраїль тестує надувну систему виявлення ракет - вона буде однією з найбільших серед аналогів

3454
Ізраїль відомий своїми системами ППО. Фото ілюстративне
Ізраїль відомий своїми системами ППО. Фото ілюстративне

Ізраїль хоче мати в своєму активі більше систем, які допоможуть країні у протистоянні з противниками, що мають значні арсенали ракет

Ізраїль розпочав випробування власної надувної системи виявлення ворожих ракет, призначеної для зависання на великих висотах та виявлення загроз на значних відстанях, повідомляє видання Defense News.

Розробка має назву High Availability Aerostat System і нагадує гігантський дирижабль. Як стверджують у Міноборони Ізраїлю, нова система стане однією з найбільших серед аналогів.

Читайте також: "Залізний купол" вперше знищує ворожий БПЛА та збиває свій: як сучасна війна висуває нові вимоги до військової техніки
High Availability Aerostat System
High Availability Aerostat System

Система була розроблена у співробітництві з дочірньою компанією ізраїльського державного підприємства Israel Aerospace Industries та американською компанією TCOM, яка виробляє аеростати.

Необхідність такої нової розробки пов’язана з тим, що останніми роками Ізраїль вживає активних заходів щодо протидії потенційним загрозам з боку противників, які мають великі арсенали ракет, що здатні вражати великі міста.

Читайте також: Ізраїль почав встановлювати озброєння на свої корвети Sa`ar 6, в переліку – "Залізний купол"