xcounter
#

Індія продовжує експерименти з заміною Т-90 на нові танки власного виробництва

2169
Оновлений Arjun Mk-1A під час презентації у лютому 2021 року
Оновлений Arjun Mk-1A під час презентації у лютому 2021 року

Міноборони цієї країни уклало контракт на постачання понад сотні танків Arjun Mk-1A на суму у понад $1 млрд

У четвер, 23 вересня ц.р. міністерство оборони Індії надало місцевому державному підприємству Heavy Vehicles Factory (HVF) контракт на постачання 118 основних бойових танків Arjun Mk-1A для індійської армії.

Про це повідомляє ресурс Defense Brief, відзначаючи, що вартість цієї угоди складає $1,02 млрд.

Читайте також: Збройні Сили України вивели на навчання Т-72 Корпусу резерву
Arjun Mk-1A
Оновлений Arjun Mk-1A під час презентації у лютому 2021 року

Виконання цього контракту здійснюється в рамках програми Make in India (Зроби в Індії), яка вже не перший рік впроваджується для набуття необхідних компетенцій та освоєння технологій для виготовлення й локалізації різноманітних видів озброєння на потреби армії Індії.

Arjun Mk-1A
Оновлений Arjun Mk-1A під час презентації у лютому 2021 року

Відзначається, що Arjun Mk-1A є оновленим варіантом більш ранньої версії танка Arjun розробленого індійськими зброярами.

"Завдяки 72 новим модифікаціям цей танк зможе забезпечити добру мобільність на будь-якій місцевості", - відзначили в міністерстві оборони Індії, ймовірно, натякаючи на розв'язання проблем, що були у попереднього варіанту, який був занадто важким, що ускладнювало його застосування в різних регіонах цієї великої країни.

Т-90
Т-90 армії Індії

Перші п’ять зразків будуть поставлені в армію впродовж 30 місяців, після чого планується постачання 30 нових машин щорічно.

Arjun
Основною проблемою перших варіантів танка Arjun була його надмірна маса

Нагадаємо, наразі основним бойовим танком індійської армії є російський Т-90, який був локалізований в Індії ще на початку цього 2000-х років. Але вже близько 10 років місцеві зброярі намагаються замінити його на машину власної розробки.

Читайте також: Збройні Сили на Херсонщині відпрацьовують бій в умовах міста