xcounter
#
В Україні налагодили виробництво вітчизняних авіаційних паливозаправників

В Україні налагодили виробництво вітчизняних авіаційних паливозаправників

5581

Київське приватне підприємство "Спец-Ком-Сервіс", постачальник комерційних автомобілів, спецтехніки і виробник кузовів, розпочало випуск авіаційних паливозаправників. Два паливозаправника вже були передані замовнику і в даний момент вже приступили до виконання завдань по заправці гелікоптерів Airbus H125 в декількох прикордонних частинах Державної прикордонної служби України

Спеціальний авіаційний паливозаправник було розроблено фахівцями ПП "Спец-Ком-Сервіс" з урахуванням необхідності його використання для обслуговування повітряних судів на аеродромах.

Базою для даного спеціального автомобіля служить шасі автомобіля МАЗ з колісною формулою 4х4, який широко використовується в різноманітних напрямках виробничо-транспортної діяльності.

Читайте також: ​В НГУ отримали велику кількість спеціальної техніки
Спец-Ком-Сервіс,  POLYCAR, вітчизняні авіаційні паливозаправники, Defense Express

Дане шасі було забезпеене основою у вигляді міцного сталевого підрамника, на який встановлена цистерна для авіаційного палива. Місткість цистерни 5 000 л. За твердженнями розробників, конструкція цистерни та всі її допоміжні елементи мають необхідні показники по частині механічних властивостей та виготовлені з урахуванням відповідності вимогам нормативної документації і комплектації таких виробів.

Цистерна розділена на три секції, корпус представляє собою складну конструкцію, внутрішня частина якої виготовлена з нержавіючої сталі марки AISI 304. Передня та задня стінки цистерни виготовлені зі сталі тієї ж марки, але з більшою товщиною.

Спец-Ком-Сервіс,  POLYCAR, вітчизняні авіаційні паливозаправники, Defense Express

У нижній частині корпусу цистерни передбачено наявність з’єднувальних фланців донних клапанів. Для ефективного та безпечного обслуговування ємкості передбачені горловини з кришками, трап та складні поручні. У цистерні встановлені датчики рівня палива, дихальні клапани для скидання надлишкового тиску.

Позаду цистерни змонтований технологічний відсік з встановленим в ньому необхідним технологічним обладнанням.

Спец-Ком-Сервіс,  POLYCAR, вітчизняні авіаційні паливозаправники, Defense Express

Як стверджують в ПП "Спец-Ком-Сервіс", в новому авіаційному паливозаправнику встановлене обладнання німецького виробництва для заправки та фільтрації палива, що відмінно показало себе в роботі і використовується в аеропортах по всьому світу.

Приватне підприємство "Спец-Ком-Сервіс" відоме тим, що під під торговою маркою POLYCAR випускає спеціальні автомобілі та іншу спеціальну техніку для потреб широкого кола споживачів, серед яких МВС України, Національна гвардія України, Державна прикордонна служба України та ряд інших.

45 Експериментальний механічний завод, вітчизняні авіаційні паливозаправники, Defense Express

Нагадаємо, що у грудні 2019 року Державне підприємство “45 Експериментальний механічний завод” представило більш місткий паливозаправник аеродромний ПЗА-20-631228. Вага машини складає 32 тонни, а місткість авіаційного палива – 20 м³.

Він здатний заправляти пальним будь-які типи літаків і вертольотів, які знаходяться на озброєнні авіації Повітряних Сил, армійської авіації Сухопутних військ, авіації ДСНС та НГУ, Державної прикордонної служби України та інших структур.

45 Експериментальний механічний завод, вітчизняні авіаційні паливозаправники, Defense Express
Пливозаправник аеродромний ПЗА-20-631228

Зараз на озброєнні української військової авіації основним авіазаправником середньої ємності є ТЗА-7,5, що виготовлявся за часів СРСР на підприємстві Тихорецький завод хімічного машинобудування та має місткість авіаційного палива у 7,5 м³.

В Україні вже були напрацювання щодо заміни цих зразків, зокрема один з них – аеродромний паливозаправник АПЗ-10-6322, на шасі автомобіля КрАЗ-6322, розробки "Азовмаш".

паливозаправник АПЗ-10-6322, вітчизняні авіаційні паливозаправники, Defense Express
Паливозаправник АПЗ-10-6322 від "Азовмаш"

Раніше Defense Express повідомляв, що у грудні 2019 року Національна гвардія України отримала партію вахтових автомобілів на базі шасі МАЗ-4371N2 під торговою маркою Polycar. У 2018 році підприємство представляло військовим мобільну кухню-трансформер на базі двовісного причепа МАЗ 837300.

Читайте також: Медичні сили Збройних Сил України поповняться броньованими Land Rover Defender