xcounter
#

Бельгія поставить Індонезії тренажери для екіпажів танків Kaplan, що можуть запускати ракети від ДККБ "Луч"

1216
Середній танк Kaplan, ілюстративне фото з відкритих джерел
Середній танк Kaplan, ілюстративне фото з відкритих джерел

Індонезія отримає тренажери, які дозволять відтворювати усі можливі умови для дій екіпажів танків Kaplan

Бельгійська оборонна компанія John Cockerill Defense уклала контрак із індонезійською оборонною компанією PT Pindad Enjiniring Indonesia на поставку тренажерів, які використовуватимуться для підготовки екіпажів середніх танків Kaplan. Про це пише портал European Defense Rewiew.

Як субпідрядника для виготовлення тренажерів до танків Kaplan бельгійська John Cockerill Defense залучить компанію дочірня AGUERIS, яка уже постачає французькій армії тренажери для підготовки екіпажів для новітніх бронемашин, що випускаються за програмою Scorpion.

Читайте також: "Широкий Лан" шукає постачальників системи Lazertag для імітації танкових боїв
Середній танк Kaplan, ілюстративне фото з відкритих джерел

Сама ж John Cockerill Defense є виробником 105-мм гармати, яка використовується для озброєння танка Kaplan. Тут варто відзначити такий технологічний нюанс – гармата 105 мм від John Cockerill адаптована зокрема для відстрілу керованих ракет Falarick 90 розробки ДККБ "Луч".

Бельгійська компанія СМІ, що виступає партнером Туреччини в проекті танку Kaplan, також є партнером ДККБ "Луч" та використовує керовані ракети українського виробництва для своїх бойових модулів. Імовірно, що такий потенціал буде запропонований Індонезії під час реалізації проекту поставки середніх танків Kaplan.

Постріл з протитанковою керованою ракетою Falarick 90. Фото: ДержККБ "Луч"

Чи буде вмонтована у майбутні тренажери опція віртуального "відстрілу" ракети Falarick 90 від ДККБ "Луч" - невідомо. Також невідомо, якою є вартість контракту, і яка кількість тренажерів для підготовки екіпажів до танків Kaplan має бути поставлена.

European Defense Rewiew пише, що майбутні тренажери мають відтворювати увесь можливий спектр ситуацій, в яких доведеться діяти екіпажам індонезійських танків Kaplan. Тим більш, що це – перший контракт на поставку тренажерів військового призначення, який отримала John Cockerill Defense на збройному ринку країн Азії.

Середній танк Kaplan, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як раніше розповідав Defense Express, Індонезія купила в Туреччини 18 середніх танків Kaplan. Контракт на їх поставку був підписаний на полях міжнародної оборонної виставки IDEF-2019.

За умовами угоди 10 таких бойових машин мають бути вироблені на потужностях в Туреччині, інші вісім – мають бути складені уже в Індонезії.

Дослідний зразок танка Kaplan як частина експозиції виставки IDEF-2019, фото з відкритих джерел
Читайте також: Туреччина продає Індонезії танки Kaplan, які можуть запускати ракети від ДККБ "Луч"