xcounter
#

Війна для Кремля так "йде за планом", що вже нема грошей на проект по інфраструктурі для "Газпрому" та армії РФ

7596
Будь-який інфраструктурний проект в РФ завжди має військове призначення, фото ілюстративне
Будь-який інфраструктурний проект в РФ завжди має військове призначення, фото ілюстративне

І це заодно показує, що рашисти мають значно менше ресурсів на затяжну війну, аніж прийнято вважати

Війна проти України настільки спустошила держказну РФ, що Кремль був вимушений остаточно відмовитись від проекту по будівництва залізниці до півострова Ямал під умовною назвою "Північний широтний хід" або ж "Трансполярна магістраль".

Хоча збудувати таку залізницю для Росії було б важливо одразу з трьох мотивів: нарощувати добуток газу на "родовищах останньої надії" рашистського "Газпрому", стимулювати розвиток "Північного морського шляху" та забезпечувати військову інфраструктуру армії РФ в Арктичному регіоні. Про це йдеться в публікації американської аналітичної установи Jamestown Foundation.

Читайте також: Окрім танків "по-бурятськи" "Уралвагонзавод" почне штампувати й платформи для бронетехніки
"Арктический трилистник", одна із баз берегових сил Північного флоту РФ за Полярним колом, ілюстративне фото з відкритих джерел

Російська залізниця за проектом "Північний широтний хід" повинна була мати довжину близько 700 км, її спорудження в цінах 2020 року мало коштувати 5,6 мільярдів доларів затрат, "розбитих" на декілька років. Будувати "Північний широтний хід" мали як розвиток уже існуючої залізниці "Газпрому" під умовною назвою "Обская-Бовваненково" довжиною 572 км, необхідної для підвозу вахтовиків та необхідного обладнання для викачки та доставки газу.

З такої самої логіки Кремль й збирався "тягнути" цю магістраль до півострова Ямал, куди потрібно возити ще більше вахтовиків та необхідного обладнання. Тим більш, що морський та авіаційний транспорт буквально не вивозять весь необхідний обсяг перевалки, необхідний для розвитку родовищ "останньої надії" для "Газпрому" на Ямалі.

Спуск на воду бойового криголама "Пурга" за проектом 22350 для Берегової охорони ФСБ і для дій в Арктиці, 7 жовтня 2022 року, фото з відкритих джерел

Тому, як наголошують аналітики Jamestown Foundation, в Кремлі надавали особливого значення цьому проекту. І схоже, тут вперше має місце випадок, коли підлеглі Путіна переконали диктатора відмовитись від масштабного проекту по причині нестачі ресурсів, що виникла внаслідок затяжної війни РФ проти України.

Окрім всього іншого, це заодно показує, що рашисти насправді мають значно меншу "ресурну базу", необхідну для затяжної війни, аніж прийнято вважати.

Читайте також: Чому "Росатом", який купує комплектуючі до танків та "Іскандерів", досі не під санкціями