xcounter
#

"Укроборонпром" звільнив Криласа з посади гендиректора "Заводу імені Малишева"

3126
Василь Крилас був призначений на свою посаду в січні 2020 року
Василь Крилас був призначений на свою посаду в січні 2020 року

Таке кадрове рішення було прийнято за 10 днів після початку кадрового конкурсу, оголошеного по ЗіМ

Генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв прийняв рішення звільнити Василя Криласа з посади генерального директора ДП "Завод імені Малишева". Крилас має покинути свою нинішню посаду 13 жовтня 2021 року, наказ №163-К про його звільнення Гусєв підписав 11 жовтня 2021 року. Про це Defense Express стало відомо із власних джерел.

Цех "Заводу ім. Малишева", фото ілюстративне

Таке рішення можна вважати з однієї сторони "іміджевим", з іншої сторони – проявом кадрової непослідовності керівництва "Укроборонпрому".

Читайте також: Для модернізації Т-64 у версію "Краб" ХКБМ потрібен атомний вибух та сертифікована пліснява

Звільнення Криласа відбулось на 10 день після того, як "Укроборонпром" оголосив кадровий конкурс по вибору кандидатури нового гендиректора "Заводу імені Малишева". ЗіМ під керівництвом Малишева у 2021 році провалив виконання такого "іміджевого" замовлення, як то поставка ключових вузлів та перероблених корпусів для модернізації танку Т-64, яку мав здійснювати Харківський бронетанковий завод. По факту було поставлено частину обіцяного.

"Парадна" демонстрація Т-64БМ2, фото ілюстративне

Або ж – виготовлення "демонстраційного" екземпляра танка "Оплот" для "Укрспецекспорту", котрий мав стати учасником параду на честь 30-річчя відновлення Незалежності України.

Формально, ця бойова машина була поставлена замовнику, по факту – виявилась настільки "сирою", та не змогла вийти для участі в параді 24 серпня із-за технічних неполадок.

В свою чергу, за нашими даними, Крилас має отримати щедрі "відступні" - за наказом Гусєва про звільнення, уже колишньому керівнику "Заводу імені Малишева" мають виплатити одноразову допомогу в обсязі шести місячних зарплат за рахунок доходів ЗіМ.

І в даному випадку, мова може бути про суму до 1,2 мільйонів гривень.

Ілюстративне фото "історичної" ваги - в одному строю одразу всі три наявні в України танки "Оплот" виробництва "Заводу імені Малишева"

Звільнення Криласа ставить як мінімум два проблемні питання. Перше – як далі відбуватиметься виконання замовлення на ремонт танків Т-80УД для Пакистану вартістю 86 мільйонів доларів.

Друге – хто ж власне далі нестиме відповідальність за стан справ на заводі, особливо – на фоні початку трансформації "Укроборнопрому" за законом №3822, та можливого утворення "Бронетанкового холдингу" в складі "трансформованого" Концерну.

У 2021 році Збройні Сили України отримали від підприємств "Укроборонпрому" модернізованих та відновлених танків дещо більше, ніж на батальйон

За попередньою інформацією відомо, що на посаду гендиректора заводу Малишева пропонувались кандидатури двох інших директорів бронетанкових заводів: Київського та Житомирського. Але їхні кандидатури не задовольнили керівництво "Укроборонпрому".Але тут можемо очікувати, що посада нового керівника заводу імені Малишева буде знаковою фігурою у визначенні подальших стратегій різних "груп впливу" на формування майбутнього "Бронетанкового холдингу" України.

Чи отримає "друге дихання" проект танку "Оплот" - питання лишається відкритим
Читайте також: Кабмін вручив Мінекономіки захист інтересів держави у справі "Мотор Січі"