xcounter
#

У Кремлі вирішили налякати НАТО знімками з аварійного супутника, які гірше ніж на Google Maps

У Кремлі вирішили налякати НАТО знімками з аварійного супутника, які гірше ніж на Google Maps
4587

Ідеологічний любитель кидати зіги, а за сумісництвом голова "Роскосмосу" Дмітрій Рогозін показав реальний рівень космічних технологій РФ

Чергова спроба РФ показати свою міць, як космічної держави перетворилась на демонстрацію тотальної технологічної відсталості. Цікаво, що такий акт здійснив одіозний голова "Роскосмосу" Дмітрій Рогозін (Дмитрий Рогозин).

Він виклав у мережу супутникові знімки, як йдеться у дописі, "центрів прийняття рішень" - Вашингтону, Берліна, Парижа, Брюсселю, а також Мадрида, де розпочинається саміт НАТО.

Читайте також: У Міноборони оголосили шалену кількість Bayraktar TB2 у ЗСУ: вражаюча цифра, яка багато чого пояснює

"Сьогодні в Мадриді відкривається саміт НАТО, на якому країни Заходу оголосять Росію своїм найлютішим ворогом. Поки представники 30 країн альянсу, а також партнери та кандидати будуть розбиратися зі стратегічною концепцією до 2030 року, "Роскосмос" публікує супутникові фотографії місця проведення саміту та тих самих "центрів прийняття рішень", які підтримують українських націоналістів. Заодно даємо координати об'єктів. Так, про всяк випадок", - йдеться у дописі російського посадовця, який є відкритим ідейним нацистом.

рогозин

Хоча варто зазначити, що з часів політичної кар'єри у націоналістичній партії "Родина", очільник "Роскосмосу" взяв за звичку під час мітингів часто тримати руки за спиною, мабуть, так легше стриматись від викидання зіги.

У будь-якому випадку, найцікавішим є саме супутникові знімки на яких додано напис, що зроблені вони супутником "Ресурс-П" у 2022 році.

ресурс-п

Але справа в тому, що якість зображення російського супутника коливається у межах 0,8-1 метр на піксель. А для порівняння, сучасні супутники дистанційного зондування Землі мають роздільну здатність у 0,3-0,5 метра на 1 піксель. І мова йде про супутники приватних компаній, наприклад таких як Maxar, що використовуються у Google maps. Для приблизного орієнтування у різниці якості можливо привести наступне порівняння.

роскосмос спутник дзз
Якість на знімку "Роскосмоса" та супутникової мапи Google

Більше того, сам супутник "Ресурс-П" з якого були зроблені знімки - аварійний і єдиний, який залишився на орбіті з трьох апаратів. Виведення цих супутників дистанційного зондування землі розпочалось у 2013 році, перший з них штатно відпрацював свій строк служби у п'ять років і навіть трохи перевищив цей термін. Другий, виведений на орбіту у 2014 році заданий строк не відпрацював та був виведений зі складу угрупування.

Ресурс-П
Супутник ДЗЗ "Ресурс-П"

Третій "Ресурс-П", запущений у 2016 році, одразу став аварійним. Одна з сонячних батарей не розкрилась повністю, це сталось лише через півроку спроб. Після чого штатна експлуатація супутника тривала лише до травня 2017 року, коли в нього вийшли з ладу передавачі високошвидкісної радіолінії. Через півтора року, 22 квітня 2020 року, було оголошено, що його повернули у робочий стан.

З огляду на це, чим саме Рогозін хотів налякати країни НАТО залишається більш ніж великим питанням. Тим більше, що, скоріш за все всі ці знімки зроблені не у 2022 році, як заявив Рогозін, а з 2017-2021 років. Про це говорить і будівлі, які за цей час розібрали, або навпаки збудували за цей час. Наприклад, у Лондоні вже встигли за цей час побудувати бібліотеку біля Ламбетського палацу.

Читайте також: У РФ закінчились лінійки та глобуси: як Кремль епічно забрехався з ракетою "Сармат" та Південним полюсом