xcounter
#

Рєзніков оголосив аудит дій попередників за 2 роки, що триватиме 6 місяців

1352
Міноборони шукає додаткові ресурси на переозброєння ЗСУ, фото ілюстративне
Міноборони шукає додаткові ресурси на переозброєння ЗСУ, фото ілюстративне

Аудит охопить понад 50 підконтрольних установ та проведені оборонні закупівлі вартістю понад 300 мільярдів гривень

Державна аудиторська служба України 21 грудня розпочала державний фінансовий аудит того, як Міноборони України з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2021 року виконало, або ж виконує низку бюджетних програм загальним обсягом 332,4 мільярди гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Читайте також: ​Яким озброєнням хочуть оснастити бойові бригади Сухопутних військ ЗСУ
У 2022 році на Держоборонзамовлення для українського війська закладено одразу 28,4 мільярди гривень, на 10% більше від показника 2021 року, фото ілюстративне

Державні аудитори зокрема перевірять, як виконувались програма 2101150 "Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання", програма 2101190 "Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України" та програма 2101210 "Утилізація боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних Сил України".

Лише на програми по ракетному озброєнню Україна в наступні 10 років планує витратити понад 200 мільярдів гривень, фото ілюстративне

Відзначається, що державний аудит охопить основні структурні підрозділи Міноборони і Генерального штабу ЗСУ.

Контрольні заходи будуть проведені на понад 50 підконтрольних установах, серед яких квартирно-експлуатаційні органи, медичні заклади, бази зберігання озброєння і боєприпасів, навчальні заклади та "інші розпорядники бюджетних коштів".

Україна підійшла до крайньої необхідності оновити парк своєї бойової авіації, на що є максимум 10 років і потрібні десятки мільярдів гривень, фото ілюстративне

Орієнтовний термін проведення державного аудиту — 6 місяці. Цей час потрібний, щоб провести великий обсяг комплексних заходів по всій території України з залученням значного кадрового ресурсу та потенційним включенням інших перевіряючих органів.

Мета проведення такого аудиту, як пише прес-служба Міноборони Україниз посиланням на міністра оборони Олексія Рєзнікова – щоб Збройні Сили України почали отримувати більше грошей на свої потреби, потрібно покращити ефективність використання державних ресурсів. В свою чергу, проведення державного аудиту може відкрити ті "внутрішні резерви", які можуть також допомогти покращити забезпечення ЗСУ.

Українське військо досі не має заміни для БМП-1, фото ілюстративне

"Я планую розпочати діалог із суспільством і Парламентом, щоб у 2023 році на потреби оборони було як мінімум виділено „чистими“ кошти у розмірі 3% від ВВП, як і передбачено законодавством. Але зі свого боку ми так само маємо діяти відповідально і показати, що ефективно використовуємо вже надані ресурси", — відтворює слова Рєзнікова прес-служба Міноборони.

Збройні Сили України потребують якомога більше сучасного озброєння, фото ілюстративне
Читайте також: ​Потужна та сумісна з НАТО: В Сухопутних військах продовжують роботу над створенням "бригади майбутнього"