xcounter
#

Прискорити переозброєння ЗСУ: Мінстратегпром та Ліга оборонних підприємств України уклали Меморандум про співпрацю

2664
Профільне міністерство хоче посилити свою комунікацію із приватними виробниками зброї для української армії
Профільне міністерство хоче посилити свою комунікацію із приватними виробниками зброї для української армії

Приватні оборонні компанії надаватимуть свої пропозиції по реформуванню ОПК

За підсумками 2020 року, частка приватних компаній у виконанні Державного оборонного замовлення склала 54%, у той час як в 2015 році такий показник складав лише 23%. Тому цілком природно, що Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України посилює свою комунікацію із приватними гравцями українського оборонно-промислового комплексу.

Так, 28 квітня цього року Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та голова ГО "Ліга оборонних підприємств України" Олег Висоцький підписали Меморандум про співпрацю.

Читайте також: Частка приватних компаній у ДОЗ-2020 склала 54%: які підприємства отримали найбільше замовлень
Очільник Мінстратегпрому Олег Уруський та голова ГО "Ліга оборонних підприємств України" Олег Висоцький підписують Меморандум про співпрацю

"Метою цього документа є консолідація зусиль Мінстратегпрому та Ліги оборонних підприємств України, спрямованих на забезпечення сталого розвитку оборонно-промислового комплексу та удосконалення державної військово-промислової політики", - йдеться у повідомленні прес-служби Мінстратегпрому.

Держава та приватний сектор хочуть посилити співпрацю задля найшвидшого переозброєння Збройних Сил України

Відповідно Меморандуму, Ліга оборонних підприємств України готуватиме пропозиції до проектів нормативно-правових актів у сфері ОПК, даватиме правову оцінку профільному законодавству. Також - розроблятиме заходи для підтримки й розвитку вітчизняних виробників продукції і послуг військового та подвійного призначення.

Мінстратегпром, зі свого боку, сприятиме участі представників Ліги оборонних підприємств України у заходах за участю органів державної влади.

Мінстратегпром та приватні підприємства українського ОПК ведуть між собою сталу комунікацію

Міністерство та приватний сектор також кооперуватимуться для реалізації проєктів у галузі розробок та виробництва озброєння та військової техніки. Сторони зобов’язалися спільно проводити консультації, презентації, обговорення, публічні заходи.

Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський висловив переконання, що підписання Меморандуму поліпшить комунікацію Мінстратегпрому з авторитетним об’єднанням національних виробників озброєння і військової техніки.

Очільник Мінстратегпрому наголосив: на сьогодні приватні оборонні компанії є більш гнучкими у задоволенні потреб ринку та потенційних замовників, і також - перебувають на вістрі реального впровадження в Україні сучасних технологічних підходів та рішень. Тому так і складається тенденція, що приватний сектор уже декілька років поспіль виконує значну частину Державного оборонного замовлення.

Зокрема, приватні гравці українського ОПК вирішують проблему із організацією виробництва боєприпасів для українського війська

Громадська спілка "Ліга оборонних підприємств України" – об’єднання українських підприємств і організацій-виробників/розробників продукції оборонного та подвійного призначення. Ліга є невід’ємною складовою оборонно-промислового комплексу України. На сьогодні до її складу входять 68 провідних вітчизняних приватних компаній – виробників оборонної продукції.

Інформаційно-консалтингова компанія "Діфенс Експрес" є одним із засновників ГС "Ліга оборонних підприємств України".

Читайте також: Стало відомо, коли Україна планує створити орбітальне угрупування "розвідувальних" супутників