xcounter
#

Олег Уруський пояснив, як він опинився на фото поряд із Кадировим

1416
Олег Уруський пояснив, як він опинився на фото поряд із Кадировим

Розстановка гостей під час церемонії відкриття виставки IDEX-2021 залежала від Протоколу держави-організатора, говорить очільник Мінстратегпрому

Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський пояснив походження фото, на якому він зображений поряд із Рамзаном Кадировим, главою делегації РФ для участі у виставці IDEX-2021.

Відповідний допис очільник Мінстратегпрому розмістив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: ​IDEX-2021: Україна продовжує завойовувати світовий ринок та приглядається до кращих іноземних зразків
Фото із Facebook-сторінки прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, яке було зроблене під час відкриття виставки IDEX-2021 в ОАЕ, і яке стало призвідником скандалу

Зокрема, як зазначив Уруський, розстановку керівників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії відкриття визначав Протокол держави-організатора.

При цьому була зокрема застосована практика, за якою особисті гості Правлячої родини Об'єднаних Арабських Еміратів були розміщені в алфавітному порядку.

Водночас, як запевняє керівник Мінстрагепрому, він особисто під час та після церемонії відкриття виставки не мав жодних контрактів із Кадировим. І також – що делегація України звернула увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому.

Делегація України на виставці IDEX-2021 в Об'єднаних Арабських Еміратах

"Також не вважаю можливим "шарахатися» від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи, таким чином, невпевнену поведінку та слабкість української сторони", - резюмував Віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Віце-прем'єр-міністр України- Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та голова Вищої ради оборонної промисловості Королівства Саудівська Аравія Ахмед Аль Оалі
Читайте також: У цьому році очікується ще один контракт на ремонт Іл-78 ВПС Пакистану