xcounter
#

​Новорічна загадка від "Укроборонпрому": куди подівся мільярд гривень з ДОЗ-2020 - коли у концерні не дружать із цифрами

"Укроборонпром" видав цікаву загадку перед Новим роком
"Укроборонпром" видав цікаву загадку перед Новим роком
9379

В "Укроборонпромі" дивним чином відзвітувались за виконання Державного оборонного замовлення на 2020 рік

ДК "Укроборонпром", який має припинити своє існування вже у наступному році, відзвітував про 100% виконання Державного оборонного замовлення.

"Загалом у рамках цьогорічного ДОЗ було виконано 280 контрактів на суму понад 12 млрд грн... Зокрема, 52 контракти укладено з виготовлення та модернізації озброєння та військової техніки (ОВТ), 17- з розроблення ОВТ, 211 - з ремонту та відновлення ОВТ", - йдеться у повідомленні держконцерну.

Читайте також: Мрії Абромавичуса та реальність: замість "прогнозованого" зростання на 30% експорт "Укроборонпрому" упав в понад 2 рази

На перший погляд "чергова перемога". Проте, якщо не згадувати про що звітувався держконцерн всього два тижні тому.

"У рамках цьогорічного ДОЗ виконуються 256 контрактів на суму понад 13 млрд грн... Зокрема, 50 контрактів укладено з виготовлення та модернізації озброєння та військової техніки (ОВТ), 16 - з розроблення ОВТ, 190 - з ремонту та відновлення ОВТ", - заявив той самий "Укроборонпром" 9 грудня.

Тому новорічна загадка від "Укроборонпрому" виглядає наступним чином: куди зник 1 млрд коштів у рамках ДОЗ-2020? Додаткове питання: куди зник 21 контракт з ремонту та відновлення військової техніки та озброєння.

Умова: переносити виконання контрактів на наступний рік через неспроможність їх виконати вчасно та писати про 99% чи навіть 100% виконання ДОЗ - введення в оману та "замилювання очей".

Читайте також: ​"Укроборонпром" відзвітував про падіння ДОЗ у 2020 році на тисячу одиниць озброєння