xcounter
#

На АвтоКрАЗі відновлюють обсяги виробництва та сподіваються на нові замовлення у 2022 році

10430
На АвтоКрАЗі відновлюють обсяги виробництва та сподіваються на нові замовлення у 2022 році

В понеділок, 20 вересня ц.р., на сайті ПрАТ "АвтоКрАЗ" з’явилось звернення до споживачів продукції, партнерів і постачальників підприємства в якому закликають надіслати прогнозні пропозиції щодо замовлення продукції ПрАТ "АвтоКрАЗ" у 2022 році, а також пропозиції щодо співпраці та постачання матеріалів та комплектуючих для виробництва автотехніки КрАЗ та запчастин. Це може свідчити про поступовий вихід підприємства з кризи, в якій КрАЗ перебував в зв’язку з оголошеною процедурою банкрутства

"Єдиний національний виробник великовантажних автомобілів ПрАТ "АвтоКрАЗ" долає виклики сучасної економічної ситуації та відновлює свою роботу. Наявний портфель замовлень українських та закордонних споживачів дозволяє нам дивитись в майбутнє з оптимізмом. Ми продовжуємо успішну роботу по збільшенню обсягів замовлень і пропонуємо разом розбудовувати нашу країну", - йдеться в повідомленні на сайті АвтоКрАЗу.

АвтоКрАЗ розпочав приймати замовлення на 2022 рік / Фото: АвтоКрАЗ

Тут також обіцяють, що "отримані замовлення та пропозиції будуть розглядатись як приорітетні під час формування планів виробництва та закупівель".

Читайте також: Питання з банкрутством "АвтоКрАЗ" обіцяють вирішити: названо строк відновлення роботи заводу
АвтоКрАЗ відновлює обсяги виробництва, нові замовлення у 2022 році, Defense Express
ПрАТ "АвтоКрАЗ" до певного часу було основним постачальником важких вантажівок для україніських військових та силових структур. На фото - вантажівки КрАЗ Збройних сил України

Кременчуцький автозавод наразі почав виходити з кризи. Цьому сприяли не лише закордонні замовлення – нещодавні поставки машин до ЄС і укладення великого контракту для армії США, але й реалізація техніки в Україні. Так, у серпні підприємство реалізувало на внутрішньому ринку три одиниці техніки в популярному нині сегменті самоскидів.

АвтоКрАЗ відновлює обсяги виробництва, нові замовлення у 2022 році, Defense Express
У серпні ц.р. ПрАТ "АвтоКрАЗ" реалізувало на внутрішньому ринку три одиниці техніки в популярному нині сегменті самоскидів

Раніше віце-прем'єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський завляв, що "ПАТ "АвтоКрАЗ" з 2022 року можливо відновить нормальну роботу й знову почне виготовляти й постачати вантажні автомобілі", акцентуючи увагу на тому, що для початку цього процесу необхідно завершити певні процеси, що пов’язані з процедурою банкрутства.

АвтоКрАЗ відновлює обсяги виробництва, нові замовлення у 2022 році, Defense Express
Вантажівки та спецмашини на шасі КрАЗ-6322 6х6 та КрАЗ-5233 найбільш поширені нові автомобілі в ЗСУ

"Банкрутство ПАТ "АвтоКрАЗ" є відповіддю на загрози його рейдерського захоплення. Наскільки мені відомо, до кінця поточного року всі процеси, пов'язані з цією процедурою, повинні бути завершені", - пояснював Олег Уруський агентству "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, через процедуру банкрутства ЗСУ певний час взагалі не замовляло автомобілі КрАЗ, при цьому кілька надважливих проектів (протикорабельний комплекс РК-360МЦ "Нептун", САУ "Богдана" тощо) були побудовані саме на цьому шасі.

Богдана, АвтоКрАЗ відновлює обсяги виробництва, нові замовлення у 2022 році, Defense Express
Перспективна 155-мм САУ "Богдана, яка нещодавно почала вогневі випробування також поки-що монтується на шасі КрАЗ-6322 6х6

Така ситуація ставила під загрозу майбутнє постачання новітніх зразків озброєння в рамках держзамовлення й щоб частково розв’язати це питання в ЗСУ вирішили деякі з нових видів техніки перевести на іншу базу – Tatra. Проте заміна всього наявного численного автопарку вантажівок КрАЗ в ЗСУ на інше шасі закордонного виробництва є досить дорогим й проблемним.

АвтоКрАЗ відновлює обсяги виробництва, нові замовлення у 2022 році, Defense Express
Андрій Таран та Олег Уруський на "АвтоКрАЗ"

Варто також додати, що всередині травня ц. р., несподівано з’явилася інформація, що американські військові через компанію US21 уклали трирічний контракт на постачання вантажівок КрАЗ 4х4. Майже в той самий час на підприємстві з візитом побували Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та Міністр оборони України Андрій Таран.

Під час цього візиту були обговорені питання щодо можливостей виходу із кризи автовиробника.

Читайте також: "АвтоКрАЗ" відправив партію спецвантажівок високої прохідності в ЄС (фото)