xcounter
#

Мінстратегпром та Міноборони взялись за вирішення проблем КРАЗу

6195
Активи підприємства можуть "піти з молотка" в будь-який момент
Активи підприємства можуть "піти з молотка" в будь-який момент

Українські Збройні Сили повинні мати на озброєнні вантажівки та шасі вітчизняного виробництва

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та Міністр оборони Андрій Таран відвідали із робочим візитом підприємство ПрАТ "АвтоКрАЗ".

Мета візиту – вирішення накопичених на цьому підприємстві проблем, сповістила прес-служба Мінстратегпрому.

Читайте також: Олег Уруський оголосив пріоритетні напрямки розвитку "оборонки" України, які визначені у Стратегії
Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський під час свого візиту на КРАЗ

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України наголосив: борги групи "АвтоКрАЗ" складають основу пулу активів збанкрутілого "Дельта банку", котрі зараз виставив на торги Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

І власне, сама перспектива того, що виробничі потужності КРАЗу можуть в будь-який момент "піти з молотка" - сама по собі ускладнює процес оборонних закупівель.

У власності КРАЗу залишились не тільки виробничні потужності, але й також - дослідні зразки техніки, яка може бути поставлена для ЗСУ

Також є і наступна суперечність. З однієї сторони, "АвтоКрАЗ" наголошує на потребі збільшити оборонне замовлення та на ритмічності оплати за виготовлену продукцію.

А з іншої сторони, наші силові структури висувають претензії до якості автотехніки, яку випускає підприємство.

КрАЗ-7634НЕ - це шасі розроблялось як база до РЛС "Мінерал-У" та пускової установки до "Нептуна", але серійне виробництво таких платформ так і не стартувало

Тому і має місце така тенденція, що у частинах Збройних Сил України збільшується кількість вантажівок іноземного виробництва, а перспективні системи озброєнь – уже заплановані до постановки на шасі іноземного виробництва.

Така ситуація не є нормальною, наголосив очільник Мінстратегпрому. Відтак – наша країна має зберегти виробництво вантажівок та автомобільного шасі, а Збройні Сили – мають бути оснащені якісною автотехнікою українського виробництва.

"Тест-драйв" вантажівки КРАЗ, продемонстрований перед очільником Мінстратегпрому Олегом Уруським та міністром оборони Андрієм Тараном

Як раніше розповідав Defence Express, на початок березня цього року КРАЗ заборгував своїм працівникам 66,7 млн грн.

Із-за хронічних перебоїв у роботі підприємства на шасі чеського виробництва Tatra довелось переставляти зокрема протикорабельний ракетний комплекс "Нептун". Відтак, перший дивізіон цього комплексу в складі 4 пускових установок (УСПУ-360) 4 транспортно-заряджаючих машин (ТЗМ-360), 4 транспортних машин (ТМ-360) та одного рухомого командного пункту (РКП-360) буде вироблений із затримкою – до кінця І кварталу 2022 року.

УСПУ-360 "Нептун" на шасі КрАЗ-7634НЕ 8х8 та шасі Tatra T 815-7T3R41 8х8 1R у колісній формулі 8x8, яке власне й розглядається як заміна "КрАЗ"
Читайте також: ​Oncilla підсилює українське військо: чергову партію бойових бронемашин передано замовнику