xcounter
#

"Краб", "Бастіон", ОТРК та РСЗВ: НВК "Фотоприлад" відзвітувався про проведені роботи для МОУ та іноземних замовників

1670
Танки "Оплот" під час репетиції параду на честь Дня Незалежності
Танки "Оплот" під час репетиції параду на честь Дня Незалежності

НВК "Фотоприлад" протягом минулого року виконав низку робіт в інтересах українського оборонного відомства, а також для іноземних замовників

Черкаське підприємство НВК "Фотоприлад" в інтересах Міноборони протягом минулого року провело низку робіт у рамках ДКР "Краб" (Т-64), "Бастіон" (Оплот), "Тайфун-1" (Град), а також здійснило роботи для іноземних замовників.

Про це повідомляє видання Ukrainian Military Pages.

Читайте також: Bayraktar TB2, "Нептун" та інші системи майбутнього на репетиції параду на честь 30-річчя Незалежності
Т-64
Т-64 "Краб" - на основі доступної інформації

Зазначається, що у рамках ДКР "Краб" підприємство як співвіконавець виконувало розробку конструкторської документації складових частин для модернізації танка Т-64Б (Т-64БВ).

Т-64Б1
Т-64Б1 без динамічного захисту

Йдеться про такі КД: "Розробка аналогу виробу 1Г46М2 із застосуванням сучасної елементної бази", шифр "Краб-1Г46М2"; "Розробка аналогу виробу ПТТ-2-1М із застосуванням сучасної елементної бази", шифр "Краб-ПТТ-2-1М"; "Розробка аналогу виробу ПНК-4СRМ із застосуванням сучасної елементної бази", шифр "Краб-ПНК-4СRМ". Загальний обсяг витрат становить 2 028 955 грн.

Т-64БВ
Т-64БВ зразка 2017 року

Стверджується, що розробка складових частин ДКР "Краб" має сприяти освоєнню виробництва приладів без російських компонентів, а також завантажити роботою ЦКБ "Сокіл", що входить до складу НВК "Фотоприлад".

Також НВК "Фотоприлад" взяла участь у розробці складових частин ДКР "Тайфун-1Вз" щодо розробки КД на підривач МРВ-У для реактивних снарядів РСЗВ "Град". Обсяг витрат – 654 319 грн. Зазначається, що це має створити можливості для серійного виробництва підривників в Україні.

Водночас у рамках нових контрактів підприємство має виконати такі роботи: з ХКБМ на виконання СЧ ДКР "Бастіон" щодо модернізації прицільних комплексів ПНК-6 для БМ "Оплот"; з КБ "Південне" щодо виготовлення та проведення конструкторських і попередніх випробувань дослідних зразків підривного пристрою шифр "Сапсан-ПП".

БМ
Новий "парадний" БМ "Оплот" в цеху ЗІМ

Крім того, йдеться про виконання робіт і для іноземних замовників. Це, зокрема,

ДКР "Розроблення комбінованого прицільного комплексу навідника "Модус-1Н", шифр "Десна-1Н" (обсяг витрат – 1 002 074 грн); ДКР "Розроблення комплексу панорамного командира "Модус-1К", шифр "Гранат-1К" (обсяг витрат – 1 182 634 грн); ДКР "Розроблення комплексу панорамного командира "Модус-1К", шифр "Гранат-1К" (обсяг витрат – 1 182 634 грн); ДКР "Розроблення танкового прицілу – дублеру оптичного "Модус-1Д", шифр "Дублер-1Д" (обсяг витрат – 787 404 грн).

Також йдеться про розроблення концептуального проєкту "Розробка підривного пристрою проникаючої бойової частини оперативно-тактичних ракет (ОТРК)", шифр "Оснащення-ВУ" (обсяг витрат – 75 982 грн і участь у налаштуванні та конструкторський супровід виготовлення та випробувань виробів РНК-4СД, ТКН-3А, ТКН-3Б, ПМ-ЛКТ-РЕ, ГДУ-624, ПК-1Л, ІРВ-Л, РИТМ та ін.

Читайте також: Чи можливо на Т-64 встановити 120-мм натівську гармату з автоматом заряджання