xcounter
#

Кероване пекло: українські розробники розповіли чим дистанційно знищують колони армії РФ

Кероване пекло: українські розробники розповіли чим дистанційно знищують колони армії РФ
18987

Розробник "Укрспецконсалтинг", у межах можливого, показав чим ЗСУ підривають колони армії РФ, а головне роблять це у повній безпеці для себе

Колона російських бронемашин та автомобілів рухається вузькою дорогою вздовж смуги лісу. Несподівано потужний вогняний вихор зносить кудись убік ворожу машину на початку колони, а після короткий паузи вибухає земля і під автомобілем десь всередині колони. Ворожий конвой завмирає і його добивають з птрк, рпг та стрілецької зброї бійці української спецгрупи.

Це - один з поширених тактичних прийомів, які застосовували підрозділи Збройних сил для знищення ворожих логістичних колон, бойових підрозділів ворога у перші тижні російської агресії при організації оборони, зокрема, у Київській та Чернігівській області. Приклад застосування подібних пристроїв показали Сили спеціальних операцій:

Читайте також: ТОП-10 моделей бронетехніки РФ за втратами в Україні (фото)

Для технічного забезпечення організації засідок і програмованого підриву мін та вибухових пристроїв на шляхах, де пересувався ворог, наші військові використовували розробки української компанії "Укрспецконсалтинг". Defense Express поспілкувався з технічним директором компанії Віктором Корфом, який розповів декілька аспектів, публікація яких не становить загрози але вкрай цікава.

"Система дистанційної комутації, яка зараз застосовується і для програмованого підриву вибухових пристроїв, була розроблена і постачалась спочатку на замовлення спецпідрозділів. Лютий і березень стали для нашої розробки часом активного застосування і перевірки технічних можливостей у реальних бойових умовах. Зараз ми маємо замовлення від низки частин Збройних Сил", - повідомив Віктор Корф.

Для знищення російської техніки застосовуються різні засоби та способи

"Нам приємно відчувати, що ми запропонували українській армії рішення, яке виявилося вкрай потрібним. І які по ефективності та завадозахищеності не поступаються "більш навороченим" та дорожчим зразкам від турецьких та американських компаній, що мають схожі розробки для власних армій.

Наше вітчизняне виробництво зараз розширюється з метою задовольнити усі потреби Збройних сил та інших силових відомств", стверджують в українській компанії.

До складу комплекту РП-1 входять командний пристрій (пульт) та шість приймачів (виконавчих пристроїв)

Довідково:

До складу комплекту апаратури з абревіатурою РП-01 входять командний пристрій (пульт) та шість приймачів (виконавчих пристроїв), які дистанційно керуються за допомогою командного пульта.

Функціонально, командний пристрій по радіоканалу дистанційно задає команди на спрацювання приймачів (виконавчих пристроїв). Режими можуть обиратися як зі встановленням таймінгу часу спрацювання (до 72 годин), так і у ручному режимі - коли оператор у потрібний момент може активувати будь-який з шести приймачів. Оператор може одночасно запрограмувати всі шість приймачів, або будь-який з них.

Командний пристрій системи РП-01

Дальність зв'язку командного блоку з приймачем - вимірюється у кілометрах, окрім того вони можуть працювати у режимі "ретрансляція".

Усі приймачі також мають антенні подовжувачі. Це дозволяє забезпечити надійний прийом сигналів у заглиблених, або закритих ділянках місцевості чи споруд. Приймачі та сам пульт мають вбудовані датчики, які унеможливлюють їхне несанкційне вилучення.

Читайте також: Британія надасть Україні неназвані протикорабельні ракети: розглядаємо всі можливі варіанти від Harpoon та Exocet до Brimstone