xcounter
#

ТОП-10 моделей бронетехніки РФ за втратами в Україні (фото)

7970
Знищений танк рашистів на гостомельському аеродромі
Знищений танк рашистів на гостомельському аеродромі

В рейтингу враховані лише знищені чи захоплені військові бронемашини, втрата яких зафіксована за допомогою фото чи відео доказів

З кожним днем з початку військового вторгнення рашистів в Україну база втрат армії агресора зростає. За даними Генерального штабу України, на ранок 7 квітня 2022 року ворог втратив 698 танки та 1891 броньованих машин.

Чимала частина з цього списку вже знайдена та зафіксована на фото чи відео й поповнила базу сайту oryxspioenkop.com.

Читайте також: Башта відлетіла і розтрощила асфальт: що відбувається з танком рашистів після пострілу з ПТРК

Зокрема, на 6 квітня 2022 року у базі ресурсу налічувалось 2513 одиниці ворожої техніки, втраченої агресором в Україні.

Користуючись оприлюдненими фото та відео доказами, Defense Express склав рейтинг найбільш "популярних" моделей бронетехніки ворога, впольованих українськими військовими на нашій землі.

Знищені БМП-2 рашистів

1 місце – старенькі радянські БМП-2. Загальні втрати становлять 156 одиниць. З них 99 одиниць було знищено, решта - кинуті й затрофеєні ЗСУ.

Чергова трофейна МТ-ЛБ / Фото: oryxspioenkop

2 місце – ще один залишок радянської армії, легкий броньований багатоцільовий тягач МТ-ЛБ. Цікаво, що зі 111 втрачених одиниць лише 28 машин були знищені, а 82 транспортери "хоробрі" російські вояки просто кинули.

Залишений ворогом БТР-82А

3 місце – БТР-82А, російська модернізація радянського бронетранспортера БТР-80 з 30-мм гарматою, що була прийнята на озброєння у 2013 році. Зі 103 втрачених бронетранспортерів 58 було знищено, а 44 одиниці кинуто ворогом.

4 місце посідає основний бойовий танк армії РФ Т-72Б3 у версії модернізації 2016 року.

Наразі зафіксовано втрату в Україні 82 таких танків, з яких 37 одиниць було знищено Збройними силами України, решта була кинута рашистами.

Підірваний на міні й кинутий Т-72Б агресора

5 місце. Продовжує "танковий список" рейтингу радянський Т-72Б (прийнятий на озброєння у 1985 році), якими й досі масово оснащені танкові підрозділи рашистів. Наразі ідентифіковані втрати становлять 75 одиниць, з яких знищено в бою було 39 танків.

Одна з численних кинутих ворогом БМД-2

6 місце за втратами за радянськими бойовими машинами десанту БМД-2 (виготовлялись з 1985 по 1991 роки). Легкі алюмінієві БМД масово низили захисники Києва у Бучі, Ірпені та Гостомелі, де й досі подекуди цілі вулиці забити знищеними або кинутими бронемашинами "елітного" російського десанту.

З 72 ідентифікованих БМД-2 30 одиниць було знищено. Решта пошкоджених або й цілих основних бронемашин російського десанту була кинута "елітою" й затрофеєна ЗСУ.

Цей трофейний Т-72Б3 тепер боронить українську землю

7 місце займає перша версія модернізації Т-72Б3 зразка 2012 року. З 63 втрачених в Україні танків цієї моделі 31 машина була знищена, а 32 кинуті ворогом.

Два знищені Т-80У рашистів

На 8 місці за втратами прийнятий на озброєння армії СРСР у 1985 році газотурбінний Т-80У. "Танки Ла Маншу" повернули на озброєння рашистської армії у 2018 році.

Кантемирівські Т-80 масово кидали в полях на Чернігівщині та Сумщині

Різними версіями Т-80 (не тільки Т-80У) озброїли ще один відомий "елітний" підрозділ армії РФ – Кантемирівську (або 4-ту гвардійську) танкову дивізію. Однак в Україні рашистськи "гвардійці" відзначилися хіба що як рекордсмени по залишенню своєї техніки.

Власне тому з 53 втрачених танків цієї моделі лише 13 доводиться на знищену бронетехніку, а ось 40 машин стали трофеями ЗСУ.

Українські фермери евакуюють кинутий рашистський "Тигр" у Новій Басані

9 місце рейтингу займає сумно відома своїми всюдихідними якостями колісна ББМ ГАЗ-2975 "Тигр-М", яка стала "знаменитою" у 2014 році після того, як не змогла подолати "порєбрік".

З 58 втрачених бронеавтомобілів 31 машина була знищена захисниками України, а решта затрофеєна.

Затрофеєна українськими морськими піхотинцями ворожа БМП-3

Завершує ТОП-10 російська бойова машина піхоти БМП-3. За допомогою фото та відео доказів вдалося ідентифікувати втрату 54 таких машин, з яких трохи більш як половину (32 одиниці) було знищено, а решту кинуто.

Читайте також: "Тракторні війська" вполювали новий трофей, тепер – розконсервовані Т-72 без "мангалів" (відео)