xcounter
#

Де окупанти в Криму можуть зберігати "Калібри", і що впливає на траекторію запуску цих ракет

5225
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел

Які об'єкти рашистів у тимчасово окупованому півострові є приорітетними для ЗСУ

Проект "Крым.Реалии" разом з виданням "Схеми" дослідили нові супутникові знімки військових об'єктів РФ, розташованих у тимчасово окупованому Криму. Як потенційних цілей для нових ударів від ЗСУ.

Зокрема, проект наводить знімок Голландської бухти в Севастополі станом на 9 листопада 2022 року, де на той момент були зібрані "найцікавіші екземпляри" зі складу Чорноморського флоту РФ: один із фрегатів-носіїв ракет "Калибр" проекту 11356, два великі протичовнові кораблі проекту 1135, два патрульні корвети проекту 22160, протичовновий корвет проекту 1241, ракетний корвет на повітряній подушці проекту 1239, два великі десантні кораблі проектів 775 та 1171.

Читайте також: Окупанти літають над Кримом на старих та рідкісних Су-27СМ, яких мають півсотні
Кораблі ЧФ РФ в акваторії тимчасово окупованого Севастополя, 9 листопада 2022 року, знімок наводить "Крым.Реалии"

Із цих кораблів нести "Калібри" може нести лише фрегат проекту 11356. Також є не підтверджені дані, що патрульні корвети проекту 22160 можуть нести контейнерні пускові установки для КР "Калибр".

В коментарі для "Крым.Реалии" командувач ВМС ЗС України у 2016-2020 роках контр-адмірал Ігор Воронченко припустив, що рашисти можуть ховати свої ракети в штольнях Інкерману, саме там, де були сховища для мінно-торпедного озброєння. Місце захищене, до причалів рашистських кораблів там також близько.

Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів в тимчасово окупованому Криму, червень 2022 року супутниковий знімок компанії Maxar

Запускати прямо з бухти свої "Калібри" росіяни не можуть, через характер місцевості. Щоб не виникало "природніх перешкод", орки виводять свої кораблі на декілька миль у відкрите море, і уже звідти відстрілюють свої ракети.

"При наявності сил і засобів, всі носії такої оперативно-тактичної зброї, мають бути знищені. Адже важливіше знищувати носії, пускові, бази зберігання цих ракет, а ніж потім перехоплювати їх в повітрі", – зазначив в коментарі "Крым.Реалии" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Супутниковий знімок аеродрому "Бельбек" станом на 15 листопада 2022 року, зображення наводить "Крым.Реалии"

"Крым.Реалии" також наводить супутниковий знімок аеродрому "Бельбек" від 15 листопада 2022 року, на якому ми можемо побачити винищувачі типів Су-27 та МиГ-31, і багатоцільові літаки Су-34.

Супутниковий знімок аеродрому "Гвардійське" від 13 листопада цього року показує наявність на цьому летовищі значної кількості бомбардувальників Су-24 та штурмовиків Су-25. Поряд знаходиться авіаремонтний завод в Євпаторії, там рашисти й ремонтують свої ударні літаки.

Супутниковий знімок аеродрому "Гвардійське" станом на 13 листопада 2022 року, зображення наводить "Крым.Реалии"

Ще одна вагома ціль рашистів у тимчасово окупованому Криму – позиції берегових ракетних комплексів "Бастион", озброєних надзвуковими крилатими ракетами П-800, та розміщених поблизу тимчасово окупованої Феодосії станом на 31 жовтня 2022 року. Установки заряджені, але стоять одна від одної на зручній відстані для ураження.

"На цих знімках видно, що на стоянці розташовано лише шість машин "Бастион-П". Тобто ще шість, бо в полку 12 пускових, виведені на бойове чергування. Це не позиція звідки вони стріляють, це щось на кшталт військового містечка", – зазначив у коментарі "Крым.Реалии" Віктор Кевлюк, експерт Центру оборонних стратегій.

Позиція рашистських ракетних комплексів "Бастион" поблизу тимчасово окупованої Феодосії станом на 31 жовтня 2022 року, знімок наводить "Крым.Реалии"

Ракети до берегових та зенітних комплексів можуть бути розташовані в західній частині тимчасово окупованого Криму, в районі Чорноморська. І це – також ласа ціль для нових ударів ЗСУ по загарбникам в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: Рашисти використовують МиГ-31 із Р-37 проти літаків ЗСУ, наші льотчики вміють увертатись від загрози