xcounter
#

Чи є "Рубльовка" законною ціллю для атак: хто з військових злочинців РФ там мешкає

2248
Чи є "Рубльовка" законною ціллю для атак: хто з військових злочинців РФ там мешкає

Лише офіційно саме на "Рубльовці" мешкає міністр оборони РФ Сергей Шойгу та очільник "Росгвардії" Віктор Золотов, й це взагалі не згадуючи про державні резиденції ватажків рашистів

Атака неідентифікованих дронів-камікадзе по Підмосков'ю у районі Рубльово-Успенського шосе викликало цілком закономірне питання щодо доцільності та "легальності" такої цілі.

Нібито мова йде про житлові будинки, а не військові цілі, але є одна важлива умова: чиї саме це житлові будинки. Саме Рубльово-Успенського шосе у самій РФ відомо під назвою "Рубльовка" і є місцем концентрації кремлівської еліти. Й спершу мова йде саме про офіційні державні резиденції, включно з двома резиденціями президента РФ:

Читайте також: Засоби ППО з Кореї для України: чим може допомогти Сеул - від легендарних Vulcan до сучасних KM-SAM
резиденції Рубльовка

Далі санаторії та пансіонати вищого ешелону рашистів, включно з відомими свого часу на весь Радянський союз санаторієм "Барвиха".

А якщо брати саме житлові будинки, то саме у цьому районі, відповідно до даних російського опозиційного видання "Проект.media" проживає, й це лише топ-рівень:

  • міністр оборони РФ Сергей Шойгу
  • очільник "Росгвардії" Віктор Золотов
  • заступники міністра оборони РФ Алексей Криворучко та Руслан Цаликов
  • премьер-министр РФ Міхаил Мишустин
  • міністр фінансів Антон Силуанов
палац Шойгу
Палац Шойгу на "Рубльовці" під час будівництва

Це лише офіційно за документами на право власності, без урахування можливих збігів, коли мова йде про "тезок", а також власності оформленої на інших членів сім'ї. А якщо брати всіх VIP-персон наближених до Кремля, то мапа виглядає наступним чином:

резиденції Рубльовка

Зрештою все одно залишається питання - чи є резиденції військових злочинців законною ціллю. Й відповідь - безумовно так. Наприклад, сили міжнародної коаліції під час операції проти режиму Каддафі завдавали удари по його резиденціях неодноразово. Аналогічні удари завдавались по маєтках Саддама Хусейна та його еліти під час обох операцій проти цього диктатора. Удари збройних сил Ізраїлю по будинках терористів взагалі є сталою практикою.

Таким чином навряд легальність ударів по можливим місцям перебування військових злочинців та їх поплічників взагалі може бути під питанням. Інша справа, звісно, у результативності. Зрештою мова йде лише про дрони-камікадзе, але те, що вони не уразили, наприклад, маєток Шойгу - виключно провина самої РФ. Зокрема, офіційно міноборони РФ заявило, що до атаки 30 травня було залучено лише вісім дронів, п'ять з яких були знищені ЗРКГ "Панцирь-С", а ще три через дії російського РЕБ "відхилились від цілей" через втрату керування.

Читайте також: Коли зовнішність не головне: Уругвай прицінюється до Bae Hawk 200
ТЕГИ Війна