xcounter
#

Bloomberg: уряд США примусив Максима Полякова продати свою частку в Firefly Aerospace

2953
Космічна ракета Alpha приватної компанії Firefly Aerospace, фото ілюстративне
Космічна ракета Alpha приватної компанії Firefly Aerospace, фото ілюстративне

Неофіційно озвучений мотив – США бояться, що Кремль зможе отримати цінні аерокосмічні технології внаслідок агресії проти України

Уряд США із "мотивів національної безпеки" фактично примусив українського бізнесмена Максима Полякова продати свою частку в компанії-стартапі Firefly Aerospace Inc. Про це пише Bloomberg.

Максим Поляков, засновник Firefly Aerospace, фото з відкритих джерел

Автори публікації зазначають, що Поляков фактично продав свою частку в Firefly Aerospace Inc ще наприкінці 2020 року, і також – покинув склад правління та відмовився від "важелів управління" операційною діяльністю цієї компанії.

Читайте також: Міноборони РФ провалило запуск важкої ракети-носія "Ангара-А5"

Таке рішення Поляков прийняв всупереч тому, що зміг залучити у розвиток Firefly Aerospace Inc понад 200 мільйонів доларів.

Підготовка до запуску легкої ракети-носія Firefly α, ілюстративне фото з відкритих джерел

Мотив, який використали урядовці США для тиску – вони начебто побоюються, що у випадку "великої війни" РФ проти України Кремль зможе отримати занадто цінні американські аерокосмічні технології. Хоча до цього моменту сумнівів по персоналії Полякова з точки зору національної безпеки в американських урядовців не виникало.

Bloomberg зазначає, що і до цього моменту усі питання власності із Firefly Aerospace Inc – досі не залагоджені. Тому, наприклад, ВПС США "поставили на паузу" усі заплановані пуски ракет компанії Firefly, що мали би відбутись на авіабазі "Вандерберг" в Каліфорнії.

Легка ракета-носій на Firefly Alpha на авіабазі "Ванденберг", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: "Південмаш" поставив нові стійки шасі для Ан-178-100Р (фото)