xcounter
#

ЗСУ вклинились в оборону противника на Харківському напрямку на 50 км, звільнено 20 населених пунктів - офіційно

4591
ЗСУ вклинились в оборону противника на Харківському напрямку на 50 км, звільнено 20 населених пунктів - офіційно

Генштаб ЗСУ офіційно повідомив про успішний контрнаступ на Харківщині

Генеральний штаб Збройних Сил України зняв завісу відносно вкрай потужних успіхів українських бійців, які зараз здійснюють контрнаступ у "трикутнику" Балаклія-Ізюм-Куп'янськ.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов під час брифінгу повідомив, дійсно приголомшливі результати.

Читайте також: Бійці ЗСУ рознесли вщент черговий "аналоговнєтний" рашиський танк прямо на камеру (відео) - оновено

"На даний час військові вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів. В ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів", - сказав Громов, повідомляє "Суспільне".

На мапі вище приблизний район проведення наступальної операції ЗСУ накладений на мапу ситуації на фронті від DeepState з даними на минулу добу.

Водночас Генштаб не став повідомляти конкретні назви населених пунктів, але якщо прослідкувати за повідомленнями від так званих рашиських "воєнкорів", а також наявних фото та відео від бійців ЗСУ, то Сили оборони України здійснили оперативне оточення міста Балаклія, перерізали трасу М03 у районі населеного пункту Волохів Яр та Н-26 у районі Шевченкове.

За доволі обмеженою і не верифікованою інформацією далі успішні дії розвиваються у напрямі Куп'янська, який є важливим вузловим транспортним для всього угрупування рашистів у так званій ізюмському угрупуванні.

Читайте також: Новий пакет допомоги від США на 675 млн доларів: артилерія та ще більше AGM-88 HARM