xcounter
#

ЗСУ спалили другу "Ахмат-машину", яку наспіх зробили за 25 днів, щоб кадирівці воювали на ній в Україні

7481
Бронеавтомобілі "Ахмат", фото ілюстративне
Бронеавтомобілі "Ахмат", фото ілюстративне

Ця машина була створена спеціально для військ Кадирова і мала досить невдалий "дебют" в Україні

Після того, як Кремль оголосив про черговий "жест доброї волі" – відступ на лівий берег Дніпра з Херсону, у мережі стали з’являтися все більше фото та відео знищеної та трофейної техніки у руках українських військових у Херсонській області.

На одній з таких підбірок "засвітився" доволі рідкісний зразок, який на полі бою використовують кадировські війська – це бронеавтомобіль З-СТС, також відомий як "Ахмат".

Читайте також: "Кадирівська" БМП-3 застрягла в болоті, бійці ЗСУ вже перевірили її у боях з рашистами

Бронемашина "Ахмат" на першому фото

Вперше цей бронеавтомобіль було помічено на полі бою на початку жовтня цього року, і його "дебют" виявився вкрай невдалим – Сили оборони України знищили російсько-кадирівську бронемашину у селі Новопетрівці, що в Херсонській області.

Як стверджували самі рашисти, бронеавтомобіль З-СТС "Ахмат" був створений спеціально для військ Кадирова "з урахуванням досвіду проведення" так званої "спецоперації".

Причому окупанти активно хвалилися тим, що на "створення" такого броньованого автомобіля їм знадобилося "рекордні 25 днів – вперше ця машина була показана на параді 9 травня, а презентація відбулася на форумі "Армия-2022".

З-СТС
Бронемашина З-СТС "Ахмат", фото ілюстративне

"Створенням" З-СТС "Ахмат" займався завод "Ремдизель", захист цієї машини – ідентичний іншій бронемашині "Тайфун-ВДВ". Перші два десятки таких машин "кадирівці" отримали наприкінці липня 2022 року.

Читайте також: Десять найцікавіших зразків рашистської зброї, які ЗСУ затрофеїли чи знищили на полі бою