xcounter
#

ЗСУ провели вогневу перевірку наявних ракет "Вільха" (відео)

15771
Пуски РС "Вільха" на полігоні ЗСУ у листопаді 2021 року
Пуски РС "Вільха" на полігоні ЗСУ у листопаді 2021 року

Кориговані 300-мм реактивні снаряди Р624 "Вільха" від ДККБ "Луч" постачаються в ЗСУ з 2019 року

В мережі YouTube було оприлюднено відео з пусками ракет на військовому полігоні, схожими на виріб Р624 "Вільха" від ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (входить до складу ДК "Укроборонпром").

Назва відеоролику від 19 листопада 2021 року: "На полігоні ЗСУ провели перевірку боєготовності "Вільхи", що начебто має свідчити про тестування Збройними силами реактивних снарядів, котрі були поставлені в рамках ДОЗ минулих років.

Читайте також: Бойові частини "Нептуна" та "Вільхи" стануть більш потужними

Офіційні джерела про подібні випробування не повідомляли і оприлюднене відео не коментували.

Нагадаємо, виріб Р624 "Вільха" з дальністю до 70 км було прийнято на озброєння у 2018 році. Ці ракети серійно виготовляються та постачаються до ЗСУ з 2019 року.

Пуски ракет "Вільха" під час стратегічних командно-штабних навчань "Об’єднані зусилля-2020" у вересні 2020 року

Повідомлялось, що станом на початок 2020 року було поставлено 98 виробів "Вільха". Також реактивні снаряди Р624 від ДККБ "Луч" були замовлені й на 2021 рік у кількості "сотня" одиниць.

"Вільху" ми серійно виготовляємо. У цьому році сотня, минулого року – сотня. Будемо ставити на озброєння "Вільху" – на більшу дальність, майже вдвічі ("Вільха-М") - на 120 км. Міноборони фінансує серійне виготовлення "Вільхи", - повідомив в одному з інтерв’ю Генеральний конструктор – Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов у вересні цього року.

Також Міноборони проводить заключний етап державних випробувань більш далекобійної версії (з дальністю до 120 км) коригованих РС "Вільха-М".

Р624 Вільха
300-мм реактивний снаряд Р624 "Вільха" від ДККБ "Луч", фото ілюстративне

Так, наприкінці жовтня 2021 року було оприлюднено чергове відео з попаданням дослідних ракет у мішень, з якого можна судити про досить велику точність виробу Р624М.

Читайте також: Стало відомо, які саме країни ведуть перемовини щодо закупівлі "Нептуна" та замовили комплекс "Вільха-М"