xcounter
#

ЗСУ можуть залпом ввалити по рашистах вже 168 високоточних ракет GMLRS

6010
РСЗВ HIMARS, фото ілюстративне
РСЗВ HIMARS, фото ілюстративне

Але кількість поставлених високоточних ракетних систем ЗСУ вже підбирається до верхньої "планки"

Чергові чотири ракетні системи HIMARS прибули в Україну з США. Про це у своєму офіційному акаунті у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Чотири додаткові HIMARS прибули в Україну. Я вдячний міністру оборони США Ллойду Остіну та американському народу за укріплення Українського Війська. Ми довели, що вміло використовуємо цю зброю. Звуки залпу HIMARS стали хітом цього літа на передовій", – зауважив Резніков у своєму повідомленні.

Читайте також: HIMARS успішно прийняв естафету від Bayraktar TB2, авіація та "арта" не відстають: ЗСУ нищать армію РФ на Херсонщині

За сьогодні це вже друга новина від міністра оборони про те, що в Україну приїхала чергова сучасна зброя – раніше Резніков повідомляв, що в Україну також прибули німецькі ракетні системи MARS II, що фактично є копією M270, яка була адаптована під потреби армії Німеччини.

MARS II
РСЗВ MARS II

Таким чином, з цими чотирма системами кількість HIMARS у ЗСУ має зрости до 16. Крім того, маємо ще три MARS II, про які згадується вище, а також M270, про постачання яких стало відомо 15 липня – теж, ймовірно, три одиниці.

Отже, орієнтовно ЗСУ сьогодні мають вже 22 одиниці РСЗВ HIMARS/M270 – сумарний залп цих високоточних систем становить 168 ракет.

Разом з тим, варто нагадати й те, що наразі ми підібралися до "верхньої планки" тієї кількості високоточних систем, які союзники можуть поставити у найближчій перспективі, а саме 25-30 ракетних систем. Про те, що ж заважає постачати більше цієї зброї Defense Express розмірковував в окремому матеріалі.

Читайте також: Скільки РСЗВ HIMARS та M270 потрібно, щоб ЗСУ вибили армію РФ з окупованих територій