xcounter
#

ЗСУ мають на озброєнні Ferret Mk 1: що це за машина родом з 1950-х років

20044
Легкий автомобіль Ferret Mk 1, фото ілюстративне
Легкий автомобіль Ferret Mk 1, фото ілюстративне

ЗСУ вже мають на озброєнні низку різних бронемашин

Збройні Сили України використовують на фронті широку номенклатуру озброєння та військової техніки, одним з яких є британська машина Ferret Mk – ця машина була помічена в Україні ще у серпні, водночас наразі Youtube-канал Big Test опублікував детальний відеоогляд цього автомобіля.

Читайте також: Україна отримає від Франції 20 "африканських" бронеавтомобілів Bastion

Машина Ferret Mk – це британський легкий розвідувальний автомобіль, що створювався у кінці 1940-х років на основі важкого бронеавтомобіля Daimler Scout часів Другої світової і, фактично, замінив його у військах.

Машина Ferret Mk 1 "засвітилася" у ЗСУ ще у серпні

Серійне виробництво цього бронеавтомобіля тривало майже два десятки років і всього за цей час було виготовлено 4 409 одиниць цих машин – наразі автомобілі Ferret Mk перебуває на зберіганні та навіть на озброєнні в низці країн.

Ferret Mk бронеавтомобіль
Автомобіль Ferret Mk 2, фото ілюстративне

Як відзначається в огляді, сьогодні Ferret Mk є одним з найменших броньовиків у світі з довжиною кузова усього 3840 мм. Крім того, машина також дуже низька – без кулемета її висота становить менш як 1500 мм, що стане у пригоді для розвідувальних підрозділів, оскільки машину майже не видно з-за кущів.

Корпус машини виготовлено зі сталевих бронелистів товщиною 10 мм, розташованих під кутом. Вага "порожньої" машини – 4,5 тонни, бойова – 5,2 тонни. Оснащена двигуном Rolls-Royce B.60 об’ємом 4,2 л і потужністю 129 к.с., може розвивати швидкість по шосе до 93 км/год, запас ходу – 300 км. Екіпаж машини – водій та стрілець, крім того, у тісному автомобілі передбачено декілька місць для десанту.

Читайте також: Рашисти почали за гроші продавати техніку ЗСУ: за бронеавтомобіль "Тигр" - 5 тисяч доларів, за танк 50 тисяч (відео)