xcounter
#

ЗСУ для навчання закупили комплект системи LaserTag українського виробництва (фото)

2864
Військовослужбовець ЗСУ в обладнанні з датчиками LaserTag
Військовослужбовець ЗСУ в обладнанні з датчиками LaserTag

Повний комплект сучасної системи придбано для навчання та тренування особового складу підрозділів ОК "Північ"

Відзначається, що придбане обладнання вартістю близько 20 млн гривень дозволить повністю екіпірувати два взводи військовослужбовців.

В комплект входять персональні набори для військовослужбовців, озброєння бронетехніки, імітатори вибухових пристроїв та імітатори артилерійських гармат.

Читайте також: Бій в селищі: відео з лазертаг-навчання Збройних Сил на спеціальному полігоні

"Використання LaserTag під час заходів бойової підготовки дозволяє розвинути лідерські якості, роботу в команді та удосконалити навички володіння зі зброєю у військовослужбовців, які знаходяться на полі бою. Одна справа – навчальні стрільби по статичних мішенях, а інша – відпрацювання вогневої підготовки в динаміці", - зазначили у прес-службі оперативного командування "Північ".

Випромінювач LaserTag приєднується до штатного озброєння
Випромінювач приєднується до штатного озброєння

Придбаною системою зможуть користуватися всі підпорядковані ОК "Північ" підрозділи. Крім того, це спорядження - мобільне, а отже відтак є можливість переміщувати його на різні полігони.

Нагадаємо, тренування з новими системами LaserTag та Miles в ЗСУ почалися близько року тому. Схоже, що результати таких навчань виявились достатньо успішними, оскільки на початку поточного року Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив про плани забезпечити системами LaserTag у 2021 році всі навчальні центри підготовки підрозділів та загальновійськові полігони СВ ЗСУ.

Лазерний випромінювач системи LaserTag від SKIF на танковій гарматі
Лазерний випромінювач системи LaserTag від SKIF на танковій гарматі

Варто також додати, що подібні системи широко використовуються під час навчань наших західних партнерів, зокрема на спільних тренуваннях Combined Resolve.

Демонстрація роботи системи LaserTag під час навчань на Ширлані у листопаді 2020 року
Демонстрація роботи системи LaserTag під час навчань на Ширлані у листопаді 2020 року
Читайте також: До навчальних центрів ЗСУ надійшло понад 370 сучасних тренажерів