xcounter
#

З'явилось відео випробувань українського іонно-плазмового двигуна

6162
Випробування нового іонно-плазмового двигуна у лабораторії АТ "ФЕД"
Випробування нового іонно-плазмового двигуна у лабораторії АТ "ФЕД"

Інноваційну вітчизняну розробку створювали харківські вчені впродовж останніх двох рокі

На території АТ "ФЕД" відбулися чергові випробування іонно-плазмового двигуна, що був розроблений компанію спільно з науковцями Харківського авіаційного інституту.

Подивитись на роботу нового пристрою та умови в яких проходять випробування цього разу змогли й журналісти з видання "Укрінформ".

Читайте також: Борги по зарплаті на ХДАВП зросли до 239 млн гривень

Нагадаємо, про розробку українського іонно-плазмового двигуна нещодавно повідомив голова правління АТ "ФЕД" (та президент асоціації "Укравіапром") Віктор Попов.

ФЕД

Двигун (поки що невеликих розмірів, ймовірно для супутників) розробляли всього два роки, а його перші випробування відбулися наприкінці 2020 року.

ФЕД

Українська розробка відразу зацікавила багато країн. Зокрема, АТ "ФЕД" вже отримали низку пропозицій від Китаю, Індії та Німеччини, а В'єтнам взагалі відразу замов партію зі 100 одиниць виробу.

ФЕД

Ще однією важливою розробкою для космосу є створена на замовлення Міжнародного космічного агентства нова система охолодження супутників.

ФЕД

Вона теж є спільною розробкою ФЕД та ХАІ над якою вони працювали близько п'яти років.

ФЕД

На сьогодні проходить обговорення контрактів з різними країнами на виготовлення 34 супутників з такою системою. Перші два супутники Європейської космічної агенції з українським охолодженням вже готуються до запуску в космос (запланований на лютий цього року).

ФЕД
ФЕД
ФЕД
ФЕД
Читайте також: Для завершення робіт з будівництва Ан-178 для МВС Перу ДП "Антонов" необхідно близько року