xcounter
#

Завод імені Малишева закупає запчастини для виробництва танка БМ "Оплот"

11928
БМ "Оплот" в цеху Заводу ім. Малишева у січні 2021 року
БМ "Оплот" в цеху Заводу ім. Малишева у січні 2021 року

Держпідприємство провело низку тендерів з українськими виробниками

ДП "Завод імені В. О. Малишева" (входить до складу ДК "Укроборонпром") почало інтенсивну закупівлю комплектуючих для танку БМ "Оплот".

Зокрема, за період з 24 квітня по 6 травня ц.р. на сайті ProZorro було оприлюднено щонайменше чотири контракти щодо закупівлі запчастин для "Оплоту" на загальну суму близько 21 млн гривень (власне самі угоди були укладені набагато раніше, ще у лютому ц.р. однак інформація про них чомусь з'явилася лише продовж останнього місяця).

Читайте також: Працівникам "Заводу імені  Малишева" частково погасили борги по зарплаті: обіцяють виправити ситуацію за рахунок контракту з Пакистаном
Тендер
Контракт ЗІМ та ДП "НДІ "Квант" на постачання комплектуючих до БМ "Оплот"

Так, ДП "НДІ "Квант" (контракт від 22 лютого 2021 року) має за 782 967 гривні поставити електромашинний підсилювач ИП-2,0М1 та електродвигун ИУС-1,5М1 (строк постачання до 30 травня 2021 року).

Тендер
Контракт ЗІМ та ДП "Львівський державний завод "Лорта" на постачання комплектуючих до БМ "Оплот"

ДП "Львівський державний завод "Лорта" 11 лютого ц.р. уклав з ЗІМ контракт з постачання виробів ТИУС-3Т, ТИУС-ОТ, ТИУС-ПТ, ТИУС-УТ, ТИУС-Д4Т, ТИУС-НМТ, СУЗУ-Т та ТИУС-ВМТ на суму у 4 782 055 гривень зі строком постачання впродовж трьох місяців.

тендер
Контракт ЗІМ та ДП "Харківське агрегатне конструкторське бюро" на постачання комплектуючих до БМ "Оплот"

ДП "Харківське агрегатне конструкторське бюро" (контракт від 12 лютого ц.р.) має за 346 200 гривні виготовити для ЗІМ гідромотор ГМТ-1, насос ГНТ, циліндр силовий Ц-01, насос 896У (4 одиниці) та клапан зарядний 800600-1 зі строком постачання не більше 180 днів з дня отримання авансу.

тендер
Контракт ЗІМ та ДП НВК "Фотоприлад" на постачання комплектуючих до БМ "Оплот"

ДП НВК "Фотоприлад" 4 лютого 2021 року уклав контракт з постачання для основного бойового танку БМ "Оплот-Т" (вказана саме така версія танку) виріб 1Г46-М та комплекси ПТТ-2-3, ПНК-6 (без комплектів тепловізійних камер) за 14 550 970 гривень.

Скоріш за все, що всі ці комплектуючи призначаються для виготовлення єдиного "парадного" БМ "Оплот", який на початку року був замовлений ДК "Укрспецекспорт» й має бути "на ходу" до початку проведення військового параду на честь Дня Незалежності України (24 серпня ц.р.).

Оплот
БМ "Булат" та БМ "Оплот" в цеху Заводу ім. Малишева у січні 2021 року

А ось коли "Завод імені Малишева" почне серійне виготовлення імпортозаміщених "Оплотів" безпосередньо для Збройних сил України, наразі не відомо. Ба більше, у зв’язку з переведенням конструкторів ХКБМ на одноденний графік праці (з липня ц.р.) під загрозою й строки виконання ДКР "Бастіон" (власне розробка оновленої версії танка БМ "Оплот" без російських комплектуючих), яка має бути закінчена за планом у 2023 році.

Читайте також: Зватимуть його "Сайгак": визначено вимоги до нового легкового автомобіля підвищеної прохідності для ЗС України