xcounter
#

Захищали стадіони, а тепер можуть поїхати збивати російські ракети: Німеччина шукає більше Gepard для ЗСУ

8305
ЗСУ Gepard, фото ілюстративне
ЗСУ Gepard, фото ілюстративне

Міністр оборони Німеччини відзначив, що ЗСУ Gepard ефективно демонструють себе в Україні

Зенітні самохідні установки Gepard позитивно продемонстрували себе в руках українських військових, і тепер Німеччина хоче "знайти" для України більше цих систем, як розповідають у виданні Sueddeutsche Zeitung.

І в цьому випадку йдеться про 15 ЗСУ Gepard, які є в Катарі – свого часу країна придбала ці установки для забезпечення безпеки стадіонів під час чемпіонату світу, водночас тепер вони можуть поїхати в Україну, щоб допомогти збити більше російських ракет та БПЛА.

Читайте також: Ще 7 Gepard, морські БПЛА та запасні частини для Мі-24 - черговий пакет допомоги від Німеччини

Так, наразі Німеччина на офіційному рівні обговорила з міністерством закордонних справ Катару ймовірність закупівлі цих 15 зенітних самохідних установок, а також отримати від Катару боєприпаси.

Як відзначає новопризначений міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, ці "зенітні танки" добре продемонстрували себе у війні в України та більша кількість такої зброї "безперечно допомогла б українцям".

Зенітні самохідні установки Gepard з липня 2022 року допомагають ЗСУ збивати низку цілей у повітрі. Після активного використання цієї зброї виникло питання дефіциту боєприпасів до цих "зенітних танків", пов’язаний зокрема з тим, що Швейцарія блокувала реекспорт 35-мм снарядів в Україну. Втім, минулого тижня ця країна прийняла рішення дещо знехтувати своїм нейтралітетом і зняти табу на реекспорт деяких позицій.

Читайте також: ЗСУ розповіли, скільки ракет та "літаючих мопедів" уже знищили німецькі Gepard