xcounter
#

ЗСУ розповіли, скільки ракет та "літаючих мопедів" уже знищили німецькі Gepard

8325
Німецька зенітна САУ Gepard, ілюстративне фото з відкритих джерел
Німецька зенітна САУ Gepard, ілюстративне фото з відкритих джерел

"Зенітні танки" від бундерсверу вже знищили в небі України "двозначне число" "повітряних цілей ворога

Німецьке видання Bild виступило з першим докладним репортажем про те, як Збройні Сили України використовують самохідні зенітні артустановки Gepard, отримані влітку 2022 року. Досі були фрагментарні згадки про те, як наше військо використовує ці 30 "зенітних танків", зокрема – для полювання на дрони-камікадзе іранського виробництва, якими Росія атакує нашу критичну інфраструктуру. Тепер можемо скласти більш-менш повну картину.

Зенітна САУ Gepard із складу ЗСУ, жовтень 2022 року, фото - Bild

Зокрема, німецькі журналісти з опорою на слова наших бійців пишуть, що ЗСУ встигли відстрілятись із Gepard по наземним цілям рашистів, під час контрнаступу на Харківському напрямку у вересні 2022 року.

Читайте також: ЗСУ вже майже використали 60 тисяч боєприпасів до німецьких Gepard, але є перепона, щоб отримати більше

Що це були за цілі – наші захисники уточнювати не стали, але підкреслюють, що це був вимушений захист наших зенітних підрозділів. Що заодно підкреслює, наскільки жорсткими є сутички нашого війська з рашистами на Сході України.

Процес зарядки 35-мм снарядів САУ Gepard із складу ЗСУ, жовтень 2022 року, фото - Bild

Журналісти Bild розповідають, що озброєні "Гепардами" підрозділи ЗСУ по суті "кочують" по території нашої країни, прикриваючи з повітря ті чи інші об’єкти. Тепер же "зенітні танки" від бундесверу захищають нашу критичну інфраструктуру від крилатих ракет та "літаючих мопедів" росіян.

Про високу ефективність роботи розрахунків Gepard свідчать такі показники. Розрахунок лише одного такого "зенітного танка", з яким власне й спілкувався Bild, встиг знищити дві крилаті ракети рашистів та "двозначне число" дронів-камікадзе. Цікаво, що радари цієї зенітної САУ здатні бачити навіть балістичні ракети ворога, щоправда знищувати такі цілі 35-мм зенітні гармати не здатні.

Зенітна САУ Gepard із складу ЗСУ, жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: У Пентагоні розповіли, чому "вбивці дронів" Vampire з’являться у ЗСУ лише у середині 2023 року