xcounter
#

У Пентагоні розповіли, чому "вбивці дронів" Vampire з’являться у ЗСУ лише у середині 2023 року

7424
Антидронова система Vampire, фото L3Harris
Антидронова система Vampire, фото L3Harris

Системи Vampire допоможуть ЗСУ знищувати якомога більше ворожих безпілотників

Ще 24 серпня, на День Незалежності України, у рамках рекордного пакета оборонної допомоги від США на суму у 3 млрд доларів у США обіцяли поставити Україні зокрема й систему боротьби з безпілотниками Vampire.

Тоді ж відзначалося, що оскільки ця допомога була спрямована у рамках Ініціативи сприяння безпеці України (Ukraine Security Assistance Initiative), то зброя буде виготовлятися з нуля, що має вплинути на строки постачання цих зразків ЗСУ.

L3Harris антидронова система vampire
Система боротьби з дронами Vampire. Фото: L3Harris
Водночас вчора, 1 листопада, представник Пентагону розповів більше інформації про те, коли ж саме ЗСУ отримають систему, що допоможе ефективніше протидіяти ворожим безпілотним літальним апаратам.

Так, як відзначив бригадний генерал ПС США Пет Райдер, наразі очікується укладення контракту, яке має відбутися "у найближчі декілька місяців", водночас постачання цих систем до ЗСУ має відбутися у середині 2023 року, тобто отримаємо ми ці системи не раніше липня-червня наступного року.

мобільні групи ППО система Vampire
Система Vampire чудово вписується у концепцію "мобільних груп ППО"

Нагадаємо, система боротьби з дронами Vampire – це портативне антидронове рішення від компанії L3Harris, яке можна встановлювати на звичайний пікап і яке використовує для ураження цілей 70-мм керовані ракети APKWS або ж інші ракети з лазерним наведенням.