xcounter
#

Втрати рашистів у напрямку Бахмута з травня 2022: у скільки вбитих та поранених обійшовся 1 км

3055
Втрати рашистів у напрямку Бахмута з травня 2022: у скільки вбитих та поранених обійшовся 1 км

Сили оборони України наразі продовжують героїчно обороняти Бахмут, завдаючи окупантам серйозних втрат

Російське окупаційне військо страждає від значних людських втрат, передусім в районі міста Бахмут, що на Донеччині – як повідомляє військовий радник Великої Британії Ян Стаббс, з початку травня 2022 року ПВК "Вагнер" та регулярні російські війська тільки в районі цього міста втратили вбитими та пораненими від 20 до 30 тисяч військових.

Як відзначає радник, з урахуванням територіального просування близько на 25 км, такі втрати є надзвичайно великими – виходить, що на 1 км окупанти "витрачають" від 800 до 1200 убитими та пораненими, більшість з цих втрат – саме бійці ПВК "Вагнер". І можна обережно припустити, що озвучена цифра у 20-30 тисяч убитих та поранених – це доволі консервативні оцінки від британців.

Читайте також: Рашисти намагаються взяти Бахмут так само, як вони штурмували Познань в 1945 році
т-90м
"Вагнерівці" використовують свої Т-90М як САУ

У контексті такої інформації для порівняння можна згадати матеріал Defense Express за грудень 2022 року, в якому ми рахували, скільки ж "200-х" коштує окупантам просування на один кілометр української землі.

Тоді, з урахуванням просування окупантів з 1 по 22 грудня, за кожен кілометр української землі окупанти втрачали 381 військового. Таким чином, з урахуванням співвідношення загиблих до поранених 1:3, загалом втрати окупантів тоді становили близько 1150 військових, зі співвідношенням 1:4 – 1524 (але тут варто зауважити, що йдеться про втрати окупантів по всій лінії фронту з урахуванням данних від Генерального штабу ЗСУ).

пригожин пвк вагнера
Євгєній Пригожин, власник ПВК "Вагнера"

Загалом будь-які цифри про втрати, звичайно, умовні, але вони водночас в цілому демонструють масштаби вбитих та поранених в окупантів. Зокрема, як відзначає Стаббс, з урахуванням серйозних втрат, власнику "вагнерівців" Пригожину наразі все складніше поповнювати запаси "гарматного м’яса", тому останнім часом "вагнерівські" вербувальники проводили бесіди про військову "кар’єру" навіть у московських вищих навчальних закладах, роздаючи "анкети молодого воїна", щоб зібрати дані про "зацікавлених".

Читайте також: Як рашисти під Бахмутом дійшли до того, що в них уже виник дефіцит снарядів