xcounter
#

Встигнути за 15 хвилин: Як ССО ЗСУ "ліквідували" ватажка НЗФ на Combined Resolve XIV (відео)

19960
ССО ЗСУ та американський UH-60 Black Hawk на навчаннях Combined Resolve XIV
ССО ЗСУ та американський UH-60 Black Hawk на навчаннях Combined Resolve XIV

Українські спецпризначенці успішно виконали чергове завдання на міжнародних навчаннях

В Німеччині тривають міжнародні навчання Combined Resolve XIV, на яких разом з іноземними партнерами вже традиційно тренуються й українські підрозділи.

На навчаннях, що проходять на полігоні "Хохенфельс" Командування підготовки 7-ї Армії США Сухопутних військ ЗС США учасники відпрацьовують велику кількість найрізноманітніших сценаріїв. Цього разу один з підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ повинен був ліквідувати ватажка незаконного збройного формування.

Читайте також: Конвертоплани армії США V-22 Osprey промчались над Києвом (відео)

Операцію ускладнювало те, що ціль знаходилась у власному таборі де налічувалося до десятка озброєних бойовиків. Крім того, була інформація щодо присутності й мирних громадян.

ССО ЗСУ

Більш того, на пошук лідера НВФ в таборі, його ліквідацію та евакуацію організаторами навчань було виділено лише 15 хвилин.

ССО ЗСУ

Бійців ССО було доставлено до табору бандформування на гелікоптерах (два UH-60 Black Hawk та один CH-47 Chinook) під прикриттям ударних AH-64 Apache.

ССО ЗСУ

Зайшовши з двох сторін, спецпризначенці з боєм прорвалися до будівлі, в котрий за розвіданими переховувався глава НВФ. Після успішного виконання завдання українські бійці швидко дісталися місця повітряної евакуації та оперативно залишили небезпечний район.

ССО ЗСУ
Читайте також: Солдати НАТО на "Козаках": ​Українські та британські десантники відпрацювали взаємодію при форсуванні водної перешкоди