xcounter
#

Ворог кинув на Лисичанськ всі сили та під прикриттям вогневого валу закріплюється у руїнах

16232
Ворог кинув на Лисичанськ всі сили та під прикриттям вогневого валу закріплюється у руїнах

Для захоплення Лисичанська рашисти перейшли до тактики Першої світової війни

Армія РФ остаточно перейшла до тактики тотального знищення та завдяки їй заходить у Лисичанськ намагаючись закріпитися у руїнах. Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. За його словами ворог сконцентрував всі свої сили і за короткий проміжок часу просто знищив місто.

"Якщо в Сєвєродонецьку за місяць вуличних боїв залишилися вцілілі будинки та адмінбудівлі, то в Лисичанську упродовж короткого проміжку часу ті самі адмінбудівлі знищені вщент. Багато і росіян, і зброї, що вони застосовують. І це незважаючи на знищення декількох складів із ворожими боєприпасами. Несуть значні втрати, але вперто просуваються. Вони закріплюються в місті, а також у Верньокам’янці, та продовжують знищувати населені пункти", - йдеться у його дописі.

Читайте також: Удар по окупованому Мелітополю: знищено базу армії РФ та спущено з рейок бронепотяг (відео)

З огляду на його слова армія РФ після боїв за Маріуполь та Сєвєродонецьк обрала єдину тактику, яка дозволяє їм просуватися вперед - вогньовий вал. Коли максимальним концентрованим вогнем артилерії знищується всі навіть гіпотетично можливі вузли оборони, а в першу чергу це якраз і є адміністративні будівлі, які мають товсті стіни та сховища. І під безпосереднім прикриттям цього вогню йде просування піхотних підрозділів.

Ця тактика вперше була застосована під час Першої світової війни при прориві довготривалої ешелонованої оборони. Вогневий вал не потребує високої організації та гнучкості вогню, а також точних розвідувальних даних, головна умова - висока концентрація на вузькій ділянці фронту артилерії та відсутність обмежень на використання снарядів.

армія рф

Також слід зазначити, що Лисичанськ вже довгий час знаходився у напівкільці і ворог має можливість використовувати артилерію, як з фронту, так з обох флангів і тим сами довести концентрацію вогню до закритичних значень.

Відповідно до ранкового зведення Генерального штабу ЗСУ: "на Донецькому напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на закріпленні на позиціях в районі міста Лисичанськ та Верхньокам’янки. Вели наступальні дії поблизу Білогорівки, успіху не мали, змушені відійти".

Оновлено:

У вечірньому зверненні за 3 липня Генштаб ЗСУ повідомив наступне:

Після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій і рубежів. В умовах кратної переваги російських окупаційних військ в артилерії, авіації, реактивних системах залпового вогню, боєприпасах та особовому складі продовження оборони міста призвело б до фатальних наслідків. Задля збереження життя українських захисників було прийнято рішення про відхід. Ми продовжуємо боротьбу. На жаль, для успіху недостатньо сталевої волі та патріотизму - потрібні матеріально-технічні ресурси. Оборонці Луганщини та інших регіонів нашої країни героїчно виконують свій громадянський і військовий обов'язки. Ми повернемося і неодмінно переможемо!

Читайте також: Як Польща планує зупиняти рашистські танки, якщо Кремль захоче взяти "коридор на Сувалки"