xcounter
#

ВМС Франції готуються до маневрів, найбільших у 2021 році

978
Ударне з’єднання ВМС Франції на чолі з атомним авіаносцем Charles de Gaulle, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ударне з’єднання ВМС Франції на чолі з атомним авіаносцем Charles de Gaulle, ілюстративне фото з відкритих джерел

Французи розігруватимуть повноцінні бої на морі, для яких сформують дві ескадри – на чолі з атомним авіаносцем Charles de Gaulle та УДК типу Mistral

Військово-морські сили Франції (Marine Nationale) готуються провести навчання POLARIS 21, що триватимуть із 18 листопада по 3 грудня та будуть найбільшими маневрами французького флоту в цьому році.

Для проведення POLARIS 21 Франція залучить понад 6 тисяч військовослужбовців та половину всіх своїх великих надводних кораблів. Для участі в цих навчання також можуть приєднатись есмінець ВМС США USS Porter та есмінець Королівських ВМС Великої Британії HMS Dragon, пише портал Naval News.

Читайте також: Франція "грає м’язами" перед Туреччиною, вивела у море два кораблі "Містраль" для нічної висадки десанту
ВМС Франції наприкінці вересня 2021 року провели маневри "Корморан-2021", основним епізодом яких стала висадка десанту із двох УДК типу Mistral, фото з відкритих джерел

Під час маневрів POLARIS 21 ВМС Францї планують відпрацювати "ведення високоінтенсивних боїв" на морі, і заодно – визначити, які саме "ноу-хау" будуть потрібні для такого роду дій.

Для проведення маневрів POLARIS 21 французи сформують дві ескадри, перша – на чолі з атомним авіаносцем Charles de Gaulle, друга – сили "умовного противника" на чолі з універсальним десантним кораблем LHD Tonnerre типу Mistral, що діятиме за підтримки берегової коаліції.

Ударне з'єднання ВМС Франції на чолі з універсальним десантним кораблем LHD Tonnerre, фото з відкритих джерел

ВМС Франції мають тактичну і стратегічну мету, для досягнення яких проводитимуть маневри POLARIS 21. Тактична – французи готуються в 2022 році відправити у новий похід авіаносну ударну групу на чолі з авіаносцем Charles de Gaulle, тому маневри POLARIS 21 будуть щось на кшалт "злагодження перед походом".

Стратегічна мета – Париж хоче показати, що французькі ВМС здатні вести повномасштабні бойові дії на морі, і таким чином – перехопити лідерство у проведенні військово-морських операцій НАТО та інших альянсів, учасником яких виступає Франція.

Зліт палубного винищувача Rafale із палуби авіаносця Charles de Gaulle, фото з відкритих джерел
Читайте також: Франція збудує "океанські патрульні кораблі" для заміни корветів 1970-х років