xcounter
#

​Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський подав заяву про відставку - стало відоме ім’я найімовірнішого наступника

1648
Олег Уруський  був призначений на посаду 16 липня 2020 року
Олег Уруський був призначений на посаду 16 липня 2020 року

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України за попередньою інформацією очолить Павло Рябікін

Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, який був призначений на посаду 16 липня 2020 року, підписав заяву про відставку.

Як повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук відповідна заява вже направлена до Апарату Верховної Ради.

Читайте також: "Укроборонпром" звільнив керівника ХКБМ та призначив його директором Заводу імені Малишева

Рішення Олега Уруського, співпало із підписанням аналогічної заяви іншого віцепремʼєр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України - Олексія Резнікова.

Судячи з усього, це початок доволі серйозних змін у складі Кабміну, про які у верхніх ешелонах влади говорили вже декілька місяців. Зокрема прогнозується, що кадрові зміни пройдуть одразу у декількох міністерствах: Міноборони, Мінстратегпрому, Міністерстві екології та Міністерстві економіки.

Кабмін
Кабмін чекають вагомі зміни

Водночас вже відоме ім’я найімовірнішого кандидата на посаду Міністра з питань стратегічних галузей промисловості - ним може стати керівник Державної митної служби Павло Рябікін.

Павло Рябікін був призначений очільником Держмитслужби з осені 2020 року. До цього з березня 2017 року обіймав посаду гендиректора аеропорту "Бориспіль". У 2014-2015 роках був заступником голови Київської міської державної адміністрації. У 2005-2006 роках працював заступником Голови Міністерства транспорту та зв'язку.

Павло Рябкін
Павло Рябкін- скоріш за все очолить Мінстратегпром

Також Павло Рябікін має вагомий політичний досвід - він був народним депутатом 3,4 та 7 скликань, а також юридичний та дипломатичний, зокрема у 2009-2010 роках був послом України у Данії.

Читайте також: Президент хоче, щоб за 5-10 років для українських науковців побудували 36 нових суден