xcounter
#

"Війна" БМП, крейсер "Україна" та обіцяні боєприпаси: події тижня від Defense Express

12218
Крейсер "Україна" як екологічна бомба
Крейсер "Україна" як екологічна бомба

Про основні проекти нових бойових машин для ЗСУ, крейсер "Україна" як екологічну бомбу сповільненої дії, боєприпаси та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Приклад для України

На полігоні навчального центру сухопутних військ збройних сил Республіки Польща в Дравсько-Поморському провели польові та вогневі випробування нової гусеничної плаваючої бойової машини піхоти, що озброєна дистанційно керованою баштю ZSSW-30 з 30 мм автоматичною гарматою.

Читайте також: "Укрспецекспорт" побудує у Південній Азії універсальний завод з ремонту бронетехніки (фото)
Польська БМП
Польська перспективна гусенична плаваюча бойова машин піхоти "Borsuk"

Випробування БМП "Borsuk" мали дослідний характер і мали підтвердити характеристики, що були закладені в машину розробниками.

Результати випробувань не розголошуються, наразі відбуваються заходи з їх оцінки та можливого впливу на зміни, що можуть бути внесені у конфігурацію машини. Деталі про польську розробку – в нашому матеріалі.

Екологічна бомба

Банкрутство "Миколаївського суднобудівного заводу", що входить до складу ДК "Укроборонпром", загрожує масштабною екологічною катастрофою. Підприємство власним коштом утримувало недобудований ракетний крейсер проекту 1164 "Атлант", більш відомого за колишньою назвою - "Україна". Проте хто тепер буде цим займатись - невідомо.

Крейсер
Крейсер "Україна"

Річ у тому, що на кораблі з моменту його спуску на воду у 1990 році тривала чергово-вахтена служба. Її задачею було оглядати крейсер, час від часу вмикати помпи для відкачування забортної води, охолоджувати обладнання та запускати двигуни для прогріву корпусу взимку. Вартість цих робіт, приблизно, 1 млн доларів на рік.

До 2015 року ці задачі виконувались коштом Міноборони, а останні п’ять років - у ініціативному порядку за гроші потерпаючого від заборгованостей суднобудівного підприємства.

Як систематично попереджав "Укроборонпром" з 2016 року: "Якщо роботи з його утримання не будуть проводитись, крейсер може затонути, що призведе до екологічної катастрофи, забруднення акваторії річок Інгул та Південний Буг, а також Чорного моря".

З боку Defense Express підкреслимо, що під терміном "екологічна катастрофа" мається на увазі розлив великої кількості паливно-мастильних матеріалів, які зберігаються на крейсері. А під "ударом" знаходиться не тільки сам Миколаїв, а і значна частина чорноморського узбережжя.

Ані кадрів, ані нових снарядів

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко декілька днів тому підписав два накази. Один за одним. Ці кадрові накази є відлунням гучної справи, усі подробиці якої раніше оприлюднював Defense Express.

Боєприпаси
Здається, крайньою буде армія з ії потребами

Йдеться про те, що американська компанія Grey Fox Logistics разом з ДАХК "Артем" не виконали контракт з постачання устаткування для виробництва боєприпасів великих калібрів в інтересах ЗС України. Деталі про цю історію – в нашому матеріалі.

В Україні почалась "війна" БМП

Питання заміни БМП-1 та БМП-2 в українському війську досі залишається невирішеним.

БМП-1 та БМП-2 попри моральну та фізичну застарілість продовжують залишатись одними з основних бойових машин для сухопутних підрозділів Збройних Сил України. Це активно підштовхує українських розробників на створення заміни цим ветеранам.

БМП Україна
Що обирати?

Defense Express підготував огляд БМП, розробку яких ведуть українські підприємства, порівнявши розробки ХКБМ, "Української бронетехніки", "Житомирського бронетанкового заводу" та "Укріннмаш".

Український "Грім"

Приватна компанія НВП "Атлон Авіа" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України»") у четвер, 29 жовтня ц.р. оприлюднила відео-презентацію своєї нової розробки - ударного БПЛА ST-35 "Грім".

Розробка являє собою високоточний засіб ураження цілей, котрий здатний знищити ворога навіть на закритій позиції з використанням різних типів бойових частин (термобаричної, кумулятивної чи осколково-фугасної).

Гарної неділі!

Читайте також: ​В Збройних силах України готувались боротись з ворожими БПЛА