xcounter
#

Видовищні кадри знищення російського "Тюльпана": окупанти втратили як мінімум п’ятий 240-мм самохідний міномет

10694
Російський самохідний міномет "Тюльпан", фото ілюстративне
Російський самохідний міномет "Тюльпан", фото ілюстративне

ЗСУ ефектно відправили в пекло російський 240-мм 2С4 "Тюльпан"

Російське окупаційне військо втратило ще один свій 240-мм міномет 2С4 "Тюльпан" – у мережі з’явилися ефектні кадри утилізації російської зброї. Як стверджується, міномет був знищений силами 72-ї окремої механізованої бригади.

Читайте також: Високоточне полум'я з неба: розбираємо чим прицільно знищили рашистів (відео)

Як вже з’ясували OSINT-дослідники, цей 240-мм міномет рашистів було знищено у Донецькій області, а саме у Володимирівці, що в 10 км від Вугледара.

Удар по міномету вийшов доволі ефектним та ефективним – машина окупантів була повністю знищена.

Згідно з даними дослідників з Oryx, це щонайменше п’ятий "демілітаризований" 240-мм "Тюльпан" російського окупаційного війська – втрату першого було зафіксовано у травні 2022 року, причому тоді кремлівські пропагандони самі "підказали" ЗСУ, як знищити їхню зброю; четвертий міномет окупанти втратили у січні цього року.

Як підказує Military Balance, станом на 2022 рік всього окупанти мали на озброєнні 40 одиниць 240-мм самохідних мінометів 2С4 "Тюльпан" (без урахування втрачених), крім того, ще 390 перебували на базах зберігання – втім, актуальним залишається питання, скільки з цих списаних машин дійсно можна повернути в стрій.

Читайте також: ЗСУ знищили одразу п’ять російських БМП-1 в одному місці