xcounter
#

Високоточне полум'я з неба: розбираємо чим прицільно знищили рашистів (відео)

9846
Високоточне полум'я з неба: розбираємо чим прицільно знищили рашистів (відео)

Відео з ударами по окупантах вже стали доволі звичним явищем, але деякі з них дійсно привертають особливу увагу

У мережі поширилось дійсно яскраве відео з черговим знищенням окупантів на якому зафіксовано доволі дивний високоточний "вогонь з неба".

Саме відео від "Роти Халка" оприлюднив український військовий Анатолій Штефан, дописавши, що події відбуваються на східному напрямі. На самому відео зафільмовано декілька послідовних влучань у ворога.

Читайте також: Рашисти готують аеродром в окупованому Бердянську до кругової оборони: три ряди пірамідок та 15 км укріплень

І питання полягає у тому, чим саме були завдані удари, які виглядають, як удари з неба чимось доволі високоточним, що дозволяє поцілити у групу піхоти. Перший епізод найлегший, бо на ньому у кадр потрапляє ракета, яка летить за схожою з ПТУРом траєкторією.

Більше того, видно й роботу лампи самої ракети. Нижче накладені один на одне зображення, завдяки яким стає чіткіше видно політ ракети.

птрк проти піхоти

Також добре видно й роботу кумулятивної бойової частини. Хоча зазначимо, що стрільба з ПТРК по такому об'єкту, як піхота вимагає дійсно високого рівня майстерності.

птрк проти піхоти

У другому епізоді, через кут знімання здається, що удар завдається звідкись згори, що, на перший погляд, говорить про використання іншого виду озброєння.

птрк проти піхоти

Але насправді, мова йде про те, що ворога знову уразили за допомогою керованої ракети. Саме вона потрапляє на декілька кадрів перед тим як зменшити поголів'я окупантів ще на декілька осіб.

птрк проти піхоти

Водночас третій пуск, на жаль, скоріш за все, був менш результативним. Ракета детонувала о гілки дерев й вибух стався трохи раніше.

птрк проти піхоти

Але у будь-якому разі робота була виконана успішно й до втрат ворога лише у цьому епізоді додалось ще сім рашистів. Нагадаємо, що станом на ранок 30 січня мова йде, відповідно до зведення Генштабу ЗСУ, про 126 650 ліквідованих окупантів. Враховуючи те, що на 1 січня цей показник складав 106 720, втрати ворога менше ніж за місяць становлять близько 20 тисяч.

втрати рф 30 січня

Зазначимо, що за весь час 10-річної війни в Афганістані СРСР визнав втрату 15 тисяч загиблими, ще 10,7 тисяч - залишились інвалідами.

Читайте також: У Польщі розповіли, за якої умови можуть передати F-16: на скільки літаків можна розраховувати