xcounter
#

Від причіпного "Відьмака" до потужного "Буревія": як ЗСУ гатять по рашистах з усіх можливих РСЗВ (відео)

6972
РСЗВ "Буревій" під час випробувань у листопаді 2020 року
РСЗВ "Буревій" під час випробувань у листопаді 2020 року

У руках ЗСУ – як новітні системи, так і саморобні "тачанки"

Збройні Сили України активно використовують низку ракетних систем залпового вогню в боях проти російської армії – від саморобних систем до сучасної зброї від українських виробників.

Зокрема, нещодавно видання "Радіо Свобода" опублікувало сюжет, де засвітилися одразу дві українські РСЗВ "Буревій", що ведуть вогонь по позиціях ворога.

Читайте також: ЗСУ знайшли "роботу" для зброї зі збитих Ка-52: у Міноборони натякають, що HIMARS така "тачанка" не замінить

Українські військові схвально відгукуються про нову ракетну систему залпового вогню, відзначаючи передусім прохідність шасі та броньовану кабіну системи.

РСЗВ
РСЗВ "Буревій" веде вогонь по окупантах, скріншот з відео "Радіо Свобода"

Водночас наші військові не нехтують можливістю пригостити ворога вогнем і з саморобних "тачанок". Однією з таких є причіпна РСЗВ, яку військові назвали "Відьмаком" – відео з цією "тачанкою" нещодавно з’явилося у мережі.

У контексті такої "тачанки" варто зауважити наступне – наші інженери можуть максимально "автоматизувати" такі тачанки, щоб вести з них вогонь без безпосередньої присутності у машині військових.

Наостанок варто згадати й імпровізовані РСЗВ на шасі пікапа Mitsubishi L200, які активно "пригощають" ворога 80-мм некерованими ракетами С-8.

Читайте також: Морпіхи ВМСУ на Одещині озброїлись "тачанкою" з кулеметом КВПТ (відео)