xcounter
#

В Україні опанували спорядження 155-мм снарядів методом вакуумного заливання (відео)

3012
Новий 155-мм снаряд виготовлений за технологію спорядження методом вакуумного заливання / Фото: Укроборонпром
Новий 155-мм снаряд виготовлений за технологію спорядження методом вакуумного заливання / Фото: Укроборонпром

Перша партія боєприпасів виготовлена з застосуванням цієї технології вже відправлена на випробування

Фахівці з філії № 1 ДП "Спецоборонмаш" (входить до складу ДК "Укроборонпром") освоїли технологію вакуумного заливання бойової частини боєприпасів вибуховою речовиною.

Як відзначили в прес-службі Концерну, ця технологія дозволяє досягти максимальної цільності вибухової речовини, що суттєво посилює вражаючу дію боєприпасів.

Читайте також: Нова авіаційна ракета Р-27 с тепловою ГСН: повністю українська й з набагато кращими ТТХ (відео)

До вторгнення російських військ на Схід України, технологія спорядження снарядів методом вакуумного заливання використовувалась на тимчасово окупованому Донецькому казенному заводі хімічних виробів (числиться у складі "Укроборонпром").

Технологію спорядження боєприпасів методом вакуумного заливання опановано на ДП Спецоборонмаш
Технологію спорядження боєприпасів методом вакуумного заливання опановано на ДП ДП "Спецоборонмаш" / Фото: Укроборонпром

Тобто, можна казати про відновлення цієї технології й можливості її подальшого застосування у виробництві вітчизняних боєприпасів. При цьому, в прес-службі Концерну повідомляють, що за цим методом вже начебто успішно споряджена та відправлена на випробування перша партія снарядів калібру 155 мм, котрі, нагадаємо, раніше в Україні серійно не виготовлялися.

В "Укроборонпромі" висловили сподівання на подальше вдосконалення цієї технології, що в майбутньому надасть змогу якісно споряджати бойові частини широкої номенклатури боєприпасів українського виробництва, підвищуючи ефективність їхньої дії.

Снаряди калібру 155-мм, 152-мм та новий КОФС-152 й баражуючий боєприпас Мисливець від ДАКХ Артем на Зброя та Безпека-2021
Снаряди калібру 155-мм, 152-мм та новий КОФС-152 й баражуючий боєприпас "Мисливець" від ДАКХ "Артем" на "Зброя та Безпека-2021"

Додамо, що за даними Defense Express, минулого місяця відбулися випробування нової партії 155 мм снарядів виробництва ДАКХ "Артем", під час яких були перевірені параметри уламкової та фугасної дії нових боєприпасів.

Можемо припустити, що ці тести українських снарядів від "Артему" (кадри - на відео) проходили з застосуванням боєприпасів, споряджених новим способом на потужностях "СпецОборонМашу".

Нагадаємо, інформація про майбутні випробування була анонсована Президентом Компанії - Головою правління ДАХК "Артем" Володимиром Зіміним під час виставки "Зброя та Безпека-2021".

"У створенні першого вітчизняного 155-мм снаряду ми рухаємось відповідно затверджених планів та графіків. На цьому тижні вже завершується спорядження корпусів снарядів дослідної партії, які найближчим часом будуть випробувані підривом. Це дозволить перевірити їх характеристики та підтвердити відповідність всім вимогам щодо потужності та уламковості", - повідомив очільник ДАКХ "Артем" під час Міжнародної виставки кореспонденту Defense Express.

Читайте також: Заборонений в Україні "Сбербанк" виграв суд в ДАКХ "Артем" у Києві