xcounter
#

В НАТО говорять, що масовані атаки на українські міста є проявом відчаю Росії

1241
 фото ОП
фото ОП

Масовані ракетні удари країни-агресора по будинкам мирних українців та об'єктам інфраструктури є проявом відчаю, адже російські війська не мають жодних успіхів на лінії фронту

Про це сказав помічник Генерального секретаря НАТО з розвідки і безпеки Девід Кеттлер під час Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Очевидно, що Росія хоче завдати максимальних страждань українському народу. Про це свідчать останні масовані удари по цивільним людям, по інфраструктурі, по містах, також розгортання пропаганди. Очевидно, що Москва керується зовсім іншим набором моралі і правил. Окрім цього, такі атаки свідчать про військову слабкість Росії, бо їй не вдається досягати успіху на фронті, і нерозбірливі удари проти мирних мешканців є нічим іншим, як проявом відчаю», - сказав він.

Читайте також: Путін веде війну не лише проти України, а проти всієї демократії
"Росія хоче завдати максимальних страждань українському народу", - Девід Кетлер

Девід Кетлер зазначив, що до такої ситуації привела сукупність кількох важливих стратегічних помилок очільника РФ.

«Він прорахувався щодо стійкості українського народу, хоробрості і волі захищати свою Україну. По-друге, він недооцінив єдність, рішучість та відданість країн-членів НАТО та партнерів, які підтримують Україну. Він також прорахувався щодо економічних наслідків санкцій проти Росії. Ми бачимо, що у російських солдат не вистачає зброї, бойового духу і моралі, деяких навіть розстрілюють свої за порушення наказів. Все це говорить про величезні помилки російської розвідки, що надала злочинні поради путіну», - підкреслив представник Альянсу.

Разом з тим, він додав: «Ми не повинні недооцінювати Росію, вона все ще зберігає значні військові сили, вона може розгортати велику кількість своїх військ», - підсумував Девід Кеттлер.

В четвер, 1 грудня, в день 31-ї річниці Загальнонаціонального референдуму, який підтвердив незалежність України, її територіальну цілісність і непорушність кордонів, у столиці пройшов щорічний Київський Безпековий Форум.

Київський Безпековий Форум, заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», - головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.

Читайте також: ​Все задля Перемоги: В Києві обговорюють проблеми війни і миру, національної і світової безпеки (Відео)