xcounter
#

​В Канаді розбився літак пілотажної групи The Snowbirds - пілот загинула (відео)

307
Пілотажна група The Snowbirds на Canadair CT-114 Tutor
Пілотажна група The Snowbirds на Canadair CT-114 Tutor

Canadair CT-114 Tutor розбився під час тренувального польоту

Canadair CT-114 Tutor канадської пілотажної групи The Snowbirds розбився під час тренувального польоту поблизу міста Камлупс провінції Британська Колумбія. Про трагедію, яка сталась 17 травня, офіційно повідомили Королівські військово-повітряні сили Канади.

Попри те, що пілоти встигли катапультуватись, один з них, капітан Дженн Кейс, загинула, інший шпиталізований з серйозними травмами. Некерований літак впав на подвір’я житлового будинку та загорівся, але про жертви на землі не повідомляється. Причини катастрофи зараз з'ясовуються.

Читайте також: ​МиГ-29UPG виробництва Росії розбився в Індії: опубліковано відео з місця катастрофи

На відео, який зняв один з очевидців катастрофи, видно, як пара CT-114 Tutor виконує зліт. Одразу після нього один з літаків розпочинає різкий набір висоти та робить розворот але втрачає керованість. На висоті, приблизно, 100-200 метрів пілоти катапультуються з некерованого літака, але парашути не встигли відкритись.

Canadair CT-114 Tutor катастрофа
Фото з місця катастрофи

Зазначається, що пілотажна група The Snowbirds готувалась до чергового авіашоу, який мав підтримати місцевих жителів.

Canadair CT-114 Tutor
The Snowbirds на Canadair CT-114 Tutor

Canadair CT-114 Tutor - реактивний учбово-тренувальний літак, який здійснив свій перший політ у 1960 році. Літак розвиває швидкість до 782 км/год та має швидкопідйомність у 24,4 м/с. Екіпаж літака - 2 пілоти, які розташовані поряд один з одним, а не один за одним, як на багатьох інших літаках. Єдиним оператором літака є канадська пілотажна група The Snowbirds.

Читайте також: "Це так божевільно": Трамп не хоче збирати компоненти для F-35 з усього світу