xcounter
#

​МиГ-29UPG виробництва Росії розбився в Індії: опубліковано відео з місця катастрофи

894
МиГ-29UPG виробництва РФ
МиГ-29UPG виробництва РФ

Катастрофа МиГ-29UPG сталась у штаті Пенджаб на півночі Індії

Винищувач МиГ-29UPG індійських військово-повітряних сил розбився поблизу міста Хошіарпур у штаті Пенджаб на півночі країни.

Індійські ЗМІ повідомляють, що катастрофа МиГ-29UPG відбулась під час звичайного тренувального польоту. Пілот встиг катапультуватись після того, яка направив літак у поле. Причини катастрофи зараз з’ясовуються.

Читайте також: ​Ми-35 армії РФ зазнав аварії у Криму: на відео показали безрозсудні польоти окупантів

Це вже далеко не перша катастрофа з літаками МиГ-29, яка Росія активно постачає до Індії. Лише з початку року це вже друга катастрофа цього літака. Так, 23 лютого поблизу авіабази ВМС Індії INS Hansa розбився МиГ-29К, в якого загорівся один з двигунів. А влітку минулого року у міжнародному аеропорту Гоа розбився ще один МиГ-29К, в якого під час зльоту від’єднався паливний бак.

Загалом на озброєнні військово-повітряних сил Індії знаходиться, орієнтовно, 69 МиГ-29, з яких біля 12 - МиГ-29UPG. Також у складі військово-морських сил Індії знаходиться біля 44 МиГ-29К/КУБ палубного базування.

МиГ-29UPG
МиГ-29UPG - під час модернізації з МиГ-29, добре видно нові елементи фюзеляжу

Зазаначимо, що в Індії неодноразово лунала критика щодо низької якості та підвищеної аварійності російських літаків. У 2016 році індійська рахункова палата опублікувала доповідь щодо критичних проблем із МіГ-29К, де були зазначена низька справність парку МіГ-29К ВМС Індії, від 16 до 38% для Міг-29К і від 21 до 47% для МіГ-29КУБ.

Нагадаємо, що МиГ-29UPG - модернізація МиГ-29, яка була розроблена у РФ спеціально для Індії. Перший політ цього літака відбувся у 2011 році, а постачання замовнику розпочалось у 2012 році.

Читайте також: ​Чому Росія не змогла запустити Т-14 "Армата" у серію