xcounter
#

Уряд передав у Раду проект закону щодо спрощення ввезення складових для продукції українських підприємств ОПК

504
Тепловізійна камера Aselsan Eye Lr S встановлена на українському ПТРК "Скіф". Виставка "Зброя та Безпека-2018"
Тепловізійна камера Aselsan Eye Lr S встановлена на українському ПТРК "Скіф". Виставка "Зброя та Безпека-2018"

Уряд України передав на розгляд до Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України (щодо спрощення ввезення складових для продукції оборонного призначення)"

На сьогоднішньому засіданні Кабміну було затверджено та передано у Верховну Раду України новий проект закону, що має скасувати ввізне мито на імпортні складові, котрі призначені для використання у виробництві, ремонті або експлуатації продукції оборонного призначення.

Відзначається, що внесення таких змін до чинного законодавства зумовлене необхідністю зменшити витрати підприємств ОПК України при створенні нових зразків озброєння на потреби Збройних сил. А також задля нарощення та модернізації вже наявних виробництв продукції оборонного призначення.

Читайте також: В Кабміні може з'явитися Міністерство промислової політики та оборонного замовлення України
БпАК А1-СМ
Значна кількість сучасних електронних компонентів не виробляється в Україні. Тому підприємства, які наприклад виготовляють БпАК А1-СМ "Фурія" імпортують необхідні складові з закордону

"Реалізація проєкту дасть можливість безстроково звільнити підприємства оборонно-промислового комплексу від сплати мита на складові (матеріали, вузли, агрегати, спеціальне обладнання, устаткування та комплектувальні вироби), що ввозяться на митну територію України в митному режимі імпорту для використання у розробленні та виробництві озброєння (у тому числі для виробництва боєприпасів), військової та спеціальної техніки для потреб ЗСУ та інших військових формувань, реконструкції та будівництва нових об’єктів і споруд, призначених для цих цілей", - зазначається у документі затвердженому Урядом.

Верстати
Нові комп'ютеризовані високотехнологічні верстати закуплені для КП "Шосткинський казенний завод "Імпульс" у 2019 році

Також додається, що ухвалення цього важливого законопроєкту матиме позитивний вплив на можливість Збройних сил України та інших військових і правоохоронних формувань країни заощадити кошти під час закупівлі нового озброєння, військової та спеціальної техніки. Крім того, це дасть змогу українським виробникам продукції оборонного призначення вчасно виконувати контракти на виготовлення продукції.

У разі ухвалення Верховною Радою України новий закон набуде чинності з 1 січня 2021 року.

Читайте також: Експорт без посередників: монополія "Укроборонпрому" дає задній хід