xcounter
#

В Кабміні може з'явитися Міністерство промислової політики та оборонного замовлення України

313
В Кабміні може з'явитися Міністерство промислової політики та оборонного замовлення України

В Кабінеті Міністрів України обговорюється питання посилення промислового блоку і створення нового міністерства

За словами Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля в Україні може з'явитися Міністерство промислової політики та оборонного замовлення.

"Як це робити, поки що дискутується: створювати окрему посаду віце-прем'єра, призначити сильного заступника в Міністерстві економіки, або, можливо, створювати Міністерство промислової політики та оборонного замовлення. Триває дискусія, ми шукаємо формули, людей і найкращий формат реалізації", - зазначив Прем'єр-міністр в інтерв’ю Інтерфакс-Україна

Читайте також: Сергій Згурець: Україні потрібно сформувати нове обличчя оборонної промисловості

Також він наголосив, що це та інше рішення, зокрема, створення аграрного міністерства, необхідно ухвалювати якомога швидше через гостру необхідність.

Нагадаємо, в експертному середовища вже кілька років поспіль з моменту початку російської агресії активно обговорювалася необхідність створення державного органу або міністерства або агентства з питань розвитку промисловості та інновацій у сфері безпеки та оборони як центрального органу виконавчої влади. Він мав би забезпечувати державну військово-промислову політику та політику у сфері космічної діяльності, проводити оборонні та безпекові дослідження та дослідження космічного простору.

Читайте також: За чесну зброю! Приватні виробники озброєнь хочуть, щоб слова уряду стали справами